Myös Pesäkarhut lähtee naisten Superpesikseen – sarja alkaa 12 joukkueen voimin 12. kesäkuuta

Porin Pesäkarhujen Milla Lindström ja Pinja Arbelius (oik.) juhlivat naisten Superpesiksen kolmannessa loppuottelussa Pesäkarhut-Kirittäret Porissa viime syyskuussa. JUSSI PARTANEN / LEHTIKUVA

STT

Kaikki 12 joukkuetta osallistuvat naisten Superpesikseen kesällä. Asia varmistui perjantaina, kun porilainen Pesäkarhut vahvisti osallistumisensa. Naisten Superpesistä on pelattu 12 joukkueen voimin viimeksi kaudella 2013.

Naisten sarja alkaa 12. kesäkuuta. Kirittäret Jyväskylästä on Superpesiksen hallitseva mestari ja tavoittelee alkavalla kaudella kolmatta perättäistä mestaruuttaan.

Kirittärien vahvimmiksi haastajiksi ennakoidaan Pesäkarhuja, Lapuan Virkiää ja Manse PP:tä Tampereelta.

– Naisten Superpesis on yleisöluvuilla mitaten Suomen ylivoimaisesti suosituin naisten palloilusarja, Pesäpalloliitto muistutti tiedotteessaan.

Naisten Superpesiksen yhteenlaskettu katsojaluku nousi yli sataantuhanteen toissa kaudella. Viime kaudella katsojakeskiarvo oli 586 ottelua kohti.

Matkustusta vähemmäksi

Sekä miesten että naisten superpesisjoukkueet on jaettu maantieteellisesti neljään lohkoon runkosarjassa. Lohkon sisällä pelataan nelinkertainen sarja ja kahden muun lohkon joukkueet kohdataan kahdesti. Itä- ja länsilohkojen sekä etelä- ja pohjoislohkojen joukkueet eivät pelaa vastakkain runkosarjassa.

Esimerkiksi naisten viime syksyn loppuottelupari Pesäkarhut–Kirittäret kohtaa toisensa aikaisintaan pudotuspeleissä.

– Sarjajärjestelmäpäätöksiä ohjanneita periaatteita olivat vastuullisuus, pelaajien terveys ja seurojen talous. Vähennämme matkustuskilometrejä ja aloitamme sarjan paikallislohkojen peleillä pyrkimyksenä pienentää uusien kontaktien määrää varsinkin sarjan alkuvaiheessa, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen perusteli.

Runkosarjan kolme parasta saavat valita puolivälierävastustajansa sijoille 5.–8. päätyneistä joukkueista.

Yleisörajoitus kiusaa Pesäkarhuja

Viime kauden hopeajoukkue Pesäkarhut empi osallistumistaan naisten Superpesikseen taloudellisten syiden takia. Suomessa on yleisötilaisuuksissa ainakin heinäkuun loppuun asetettu koronapandemian ehkäisemiseksi 500 osallistujan rajoitus. Pesäkarhujen katsojakeskiarvo viime kaudella oli 1 288.

Pesäkarhut uskoo järjestävänsä joukkueiden toiminnan ja ottelutapahtumat ohjeistusten edellyttämillä tavoilla ja kohtuullisilla lisäkustannuksilla.

– Rajoitukset ottelutapahtuman järjestämisessä sekä yleinen taloustilanne tulevat kuitenkin tekemään kaudesta taloudellisesti erittäin haastavan ja tulevaisuudesta vaikeasti ennustettavan, kun kauden keskeytyminen on hyvinkin mahdollista epidemiatilanteen edetessä, Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine muistutti seuran kotisivuilla.

_______

Korjattu klo 15.46: Yleisötapahtumien osallistujarajoitus on voimassa heinäkuun loppuun, ei kesäkuun.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut