Autosport: Jyväskylän MM-ralli uhkaa lykkääntyä syksyyn – Uuden-Seelannin ja Japanin kilpailut jäävät ajamatta

MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier nähtiin Jyväskylän rallissa viime vuonna. HANNU RAINAMO / LEHTIKUVA

STT

Ralliautoilun MM-sarjan jatko uhkaa lykkääntyä yhä myöhemmälle syksyyn, kertoo englantilainen Autosport . Lehden tietojen mukaan Jyväskylän MM-ralli on siirtymässä syys- tai lokakuulle. Uuden-Seelannin ja Japanin MM-rallit jäisivät kokonaan ajamatta.

Rallin MM-sarja on ollut koronatauolla maaliskuussa ajetun Meksikon MM-rallin jälkeen. Argentiinan ja Sardinian ralleja on siirretty, Portugalin ja Kenian rallit on peruttu.

Jyväskylän kilpailu on vielä virallisesti kalenterissa 6.–9. elokuuta. Uuden-Seelannin kilpailu oli tarkoitus ajaa 2.–6. syyskuuta, ja kauden piti päättyä Japanin kilpailuun 19.–22. marraskuuta.

– Kisojen määrää on karsittu 11:een, eivätkä Uuden-Seelannin ja Japanin kilpailut todennäköisesti jää ohjelmaan. Kyse on kisojen kustannuksista ja logistiikasta, Autosport kertoo.

– Lisäksi MM-sarjan odotetaan siirtävän Suomen kilpailua syys- tai lokakuulle.

Lehti ennakoi, että tynkäkausi rajataan pitkälti vain Euroopan kilpailuihin.

MM-sarjan johto tekee lopullisen päätöksen Uuden-Seelannin rallista toukokuun aikana. Japanin kilpailusta päätetään myöhemmin.

Tänä vuonna on ajettu Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon MM-rallit.

MM-sarjaa johtaa ranskalainen Sebastien Ogier ennen Elfyn Evansia, Thierry Neuvillea ja Kalle Rovanperää.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut