Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Silverstonen moottorirata varautuu isännöimään elokuussa kahta F1-kilpailua

Formula ykkösten kisajärjestäjät pyrkivät käynnistämään kauden 5. heinäkuuta Itävallassa ja ajamaan siellä myös viikkoa myöhemmin. Uusiksi myllätyn kauden kolmanneksi ja neljänneksi kilpailuksi kaavaillut Britannian Silverstonen kilpailut uhkaavat siirtyä elokuulle.

Britannian hallituksen perjantain linjaus matkustusrajoituksista oli kova isku Silverstonen F1-osakilpailuille. F1 toivoi poikkeuslupaa, mutta sitä ei tullut. Kesäkuun 8. päivä alkaen maahan saapuvia odottaa kahden viikon karanteeni. F1-sirkuksella ei ole kuitenkaan halua viettää kahta viikkoa karanteenissa.

Silverstonen moottoriradan toimitusjohtaja Stuart Pringle kertoi Sky Sportsin haastattelussa, että molempien kilpailuviikonloppujen ajamiseen elokuussa on jo varauduttu.

– En ajattele, että tulee olemaan ongelmia löytää päivämääriä kahdelle kilpailulle. Se mitä tarvitsemme, on vihreä valo hallitukselta, ja se ottaa aikansa. F1 tarvitsee tämän vapautuksen, Pringle viittasi karanteenimääräysten poistamiseen huippu-urheilun ollessa kyseessä.

– Silverstonen osalta voimme todennäköisesti siirtyä elokuulle päivämääriemme suhteen, mutta olennaista on saada selvyys karanteeniasioihin ennen sitä, Pringle jatkoi.

Formula ykköset ovat suuri työllistäjä

Kymmenestä F1-tallista peräti seitsemän pitää majaansa Englannissa. Sarja on pyrkinyt vakuuttamaan Britannian poliittista johtoa sillä, että kisojen järjestäminen "vaikuttaa kymmeniintuhansiin työpaikkoihin".

Pringle peräänkuulutti jo viime viikolla, että Silverstonessa kyse ei ole vain kilpailusta vaan myös koko teollisuudenalan paluusta toimintaan. Tällä viikolla hän painotti sanomaansa ja sitä, että jatkaa neuvotteluja hallituksen kanssa.

– Kestää muutaman viikon ennen kuin asia on selvä, mutta tuntuu ehdottomasti siltä, että menemme oikeaan suuntaan, Pringle sanoi.