Valioliigapomon mukaan faneja saatetaan nähdä katsomoissa ensi kaudella

Valioliigan toimitusjohtaja valoi faneille toivoa: katsomot voisivat avautua ensi kaudella, ainakin asteittain. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Jalkapallon Englannin Valioliiga suunnittelee jatkavansa koronaviruksen maaliskuussa keskeyttämää kautta kesäkuun 17. päivä, mutta tästä kaudesta pelaamatta olevissa 92 ottelussa ei yleisöä katsomoissa nähdä koronarajoitusten takia. Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters kuitenkin valaa faneille toivoa: kaudella 2020–21 katsomot voisivat avautua, ainakin "asteittain".

– Kukaan ei tiedä, milloin tyhjille katsomoille pelaamisesta päästään siirtymään pois. Mutta liiga ja seurat ovat optimistisia sen suhteen, että näemme faneja stadioneilla ensi kaudella. Se saattaa tapahtua vaiheittain, Masters kertoi Sky Sportsille perjantaina.

– Siitä tulisi toivottavasti iso hengen nostatus, ja sitä kohti olemme tehneet töitä. Meillä on uskomattomia faneja tässä maassa, ja me kaikki tiedämme, että Valioliiga sellaisena kuin me sen tunnemme ja sitä rakastamme ei palaa täysin takaisin ennen kuin fanit kävelevät sisään katsomoihin.

Tulevaa kautta ennen riittää kuitenkin haastetta. Masters muistuttaa, että uusi virusaalto voi johtaa kauden uuteen keskeyttämiseen.

– Meillä pitää olla valmiina suunnitelmat tuohon. Mitä tapahtuu, jos kautta ei saada pelatuksi loppuun? En kuitenkaan kerro mitään yksityiskohtia (suunnitelmista).

Titteliä juhlitaan

Missään kauden loppuun saamista tuskin odotetaan innokkaammin kuin Liverpoolissa, joka on vaivaisen kahden voiton päässä ensimmäisestä mestaruudestaan sitten vuoden 1990. Yksi kaivatun mestaruuden tuomista ongelmista saattaa olla se, kuinka Pool-fanit noudattavat koronarajoituksia mestaruuden ratketessa. Poliisi on jo esittänyt huolensa fanien turvallisuudesta, kokoontuvat he sitten koti-Anfieldilla tai jollain puolueettomalla kentällä, jossa pelejä saatetaan joutua pelaamaan.

Valioliigapomo Mastersin mukaan liiga ymmärtää poliisin huolta ja "pyrkii vähentämään noita huolia". Ja niille faneille, jotka pelkäävät koronan vievän pitkään odotetun pokaalinnostotapahtuman, Mastersilla on rauhoittelevaa lupausta.

– Teemme kaikkemme, jotta pokaalijuhla toteutuu. Se on todella tärkeä hetki, myös faneille muisteltavaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Keravan Prisman pahoinpitely on aiheuttanut "tunteikasta kirjoittelua sosiaalisessa mediassa"
 2. Nuori ajoi mopoautolla pylvääseen Järvenpäässä
 3. Tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut – miesjoukko piinaa huoltoaseman asiakkaita ja Järvenpään kaupungintalo puretaan
 4. Hyvinkäällä lauantaiyönä kuolemaan johtanut onnettomuus
 5. Arvokasta kulttuurihistoriaa konservoidaan esiin seinistä Järvenpäässä – "Hän on nyt pinnalla"
 6. Kuljettaja menetti auton hallinnan Tuusulan Hämeentiellä – törmäsi liikennemerkkiin ja ajautui vastaantulevien kaistalle
 7. Kunnan suunnitelmat rakentaa kerrostaloja pientaloalueen viereen sai asukkaat suunniltaan Tuusulassa – "Toiveitamme ei ole kuunneltu"
 8. Järvenpään poliisiasema elinkaarensa päässä – ratkaisu uusista tiloista löytymässä? "Mitään päätöksiä ei ole tehty"
 9. Jokelassa pillastuneita hevosia vapaalla jalalla – ilveksen epäillään hyökänneen hevosten kimppuun
 10. Melkein joka taloudessa on kaapeissa hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa
 11. Näköislehdessä tänään: Jukka Ylitalon autokokoelman arvo jo satojatuhansia – "Ensisijaisesti ostan näitä kiinnostuksen takia"
 12. Hurja tulipalo kerrostalossa Järvenpään Prismaa vastapäätä – parvekkeelle paenneet saatiin alas nostolava-autolla: "Siellä on seinät ja katot aivan mustana"
 13. Koira sai lieden päälle ja aiheutti tulipalon
 14. Vaikuttava taidekokonaisuus valmistui Ahjon purkutaloon – 94 taiteilijan teokset pian yleisön nähtäville: "En ole aikaisemmin tehnyt tällaista"
 15. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.