Yhdysvaltalaismediat: NBA pyrkii jatkamaan kautta 31. heinäkuuta

NBA on ollut keskeytettynä 11. maaliskuuta lähtien, ja kauden loppuun saattamiseksi on useita vaihtoehtoja. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Koripallon NBA:n komissaari Adam Silver kertoi perjantaina joukkueiden omistajille, että sarja pyrkii jatkumaan 31. heinäkuuta. Yhdysvaltalaismedioiden mukaan peliformaatti ei kuitenkaan ole vielä selvillä vaan vaihtoehtoja on useita. Los Angeles Times käytti nimettömiä lähteitä, jotka olivat osallistuneet NBA:n konferenssipuheluun.

NBA on ollut keskeytettynä 11. maaliskuuta lähtien, ja kauden loppuun saattamiseksi on useita vaihtoehtoja.

Yksi vaihtoehto on, että kaikki 30 joukkuetta palaavat tositoimiin. Tämä ei saanut kannatusta niiden joukkueiden joukossa, jotka ovat varmasti jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle.

– He eivät halua pelata, nimettömänä pysytellyt seurapomo kertoi LA Timesille.

Kertoja edustaa joukkuetta, joka on jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle.

Vaihtoehtoihin lukeutuu myös sellainen, jossa 20 tämän hetken parasta joukkuetta pelasi MM-kilpailujen tyylisen lopputurnauksen. Myös 22 joukkueen loppukautta on väläytelty. Mukaan pääsisivät joukkueet, joilla olisi kuuden pelin puitteissa mahdollisuus päästä pudotuspeleihin.

Tässä formaatissa pelit käynnistyisivät ensin pudotuspelijoukkueiden selvittämisellä ja sen jälkeen pudotuspeleillä.

Liigapomojen kyselyssä 53 prosenttia kannatti formaattia, jossa tällä hetkellä pudotuspelipaikoissa kiinni olevat 16 joukkuetta pääsisivät suoraan pudotuspeleihin. Tuossa vaihtoehdossa pitäisi kuitenkin unohtaa lohkot ja laittaa kaikki sarjan joukkueet jonoon vertailun tasapuolistamiseksi.

Esikierrokselta mukaan pudotuspeleihin?

Dallas Mavericksin omistaja Mark Cuban kertoi perjantaina ESPN:lle systeemistä, jossa kymmenen joukkuetta molemmista lohkoista jatkaisi varmuudella pelejä ja lisäksi kärkikymmenikön ulkopuolelta voisi nousta pelaamalla mukaan aina 16 joukkueen pudotuspeleihin asti.

– Se on reilua ja luo jännitystä. Se luo suurimmalle osalle pelaajista syyn pelata, Cuban pyöritteli.

Cuban myönsi, että päätöksen tekeminen on vaikeaa. Erilaisia vaihtoehtoja peliformaatiksi on paljon, ja seurojen taloustilanteet ovat erilaiset.

– Olen varma, että Adam tekee sen, mikä on parasta, Cuban viittasi komissaari Silveriin.

– Hän tulee puhumaan kaikille omistajille ja saa heidän näkemyksensä. Hän saa sieltä ideoita ja palautetta, Cuban avasi tilannetta.

Sarjakauden jatkaminen edellyttää tarkkaa turvallisuusmääräysten noudattamista, mutta NBA ei ole vielä vahvistanut testausprotokollaa eikä karanteenisuunnitelmiaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Entinen Alkon myymälärakennus 1950-luvulta muuttui asunnoiksi Keravalla – "Alkuperäisiä elementtejä säilytetty niin paljon kuin mahdollista"
 2. Metsänautti esittelee toimintaansa asuntomessuilla – tuusulalainen yritys järjestää majoituselämyksiä korkealle puuhun
 3. Kansainvälisen ketjun kanaravintola avautui Järvenpään keskustaan – Chitir Chicken toimii noin 10:ssä eri maassa: "Uusia paikkoja etsitään Suomesta koko ajan"
 4. Näköislehdessä tänään: Ronja Paani muutti maalle etsimään itseään – ensin yllätti talven pimeys, sitten koronaepidemia vei perimmäisten kysymysten äärelle
 5. Juholanmäen "uusi" pesäpallokenttä lyöjille terveysriski – KiPe06 nappasi Lammin Lujasta avausvoittonsa
 6. Barcelona jahtaa Real Madridia, Espanyolin putoaminen varmistui
 7. Tekstiviestit: Mihin hävisivät Hyrylän palvelut?
 8. Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet
 9. Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia
 10. Tulli on takavarikoinut kevään aikana ennätysmäärän nikotiinivalmisteita, varoittaa vaarasta – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 11. Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna
 12. "Vähän jännittää" – Tuusulan ja Keravan yhteisjoukkueen G15-naisjuniorit aloittivat Helsinki Cupin innolla Pirkkolassa keskiviikkona
 13. Uudet todisteet: George Floyd sanoi ennen kuolemaansa yli 20 kertaa, ettei saa henkeä
 14. Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan
 15. Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.