Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Formulakausi sai uusia kilpailuaikatauluja, kalenterissa nyt kahdeksan kisaa

Formula ykkösten MM-sarjan aikataulu julkaistiin tiistaina, kun F1 vahvisti verkkosivuillaan kalenterin kahdeksan ensimmäisen kilpailun osalta.

Kausi alkaa tuplakilpailuilla Itävallassa 3.–5.7. ja 10.–12.7. Itävallasta formulakaravaani jatkaa Unkariin, jossa ajetaan 17.–19. heinäkuuta.

Unkarin gp:n jälkeen kisataan kahdesti Britannian Silverstonen radalla 31.7.–2.8. ja 7.–9. elokuuta. Elokuussa ajetaan myös Espanjassa ja Belgiassa. Syyskuun ensimmäinen viikonloppu kilpaillaan Italian Monzassa.

F1-kalenteri on varsin tiivis, koska kahdeksan ensimmäisen kilpailun aikana kalenterissa on vain kaksi vapaata viikonloppua. Tiedotteessa sarja kertoo suunnittelevansa kauden kokonaismitaksi 15–18 kilpailua. Kausi alkaa ilman yleisöä.

– Tällä tietoa aloittamme kauden ilman yleisöä, mutta toivottavasti tulevina kuukausina tilanne sallii meidän kutsua fanit takaisin, kun se on turvallista. Formula ykkösten paluu tulee olemaan merkittävä asia urheilufaneille ympäri maailman, MM-sarjan johtaja Chase Carey sanoi tiedotteessa.