Yhdysvaltain jalkapalloliitto sallii polvistumisen kansallislaulun aikana

Polvistumiset aloitti amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Colin Kaepernick vastalauseena Yhdysvalloissa vallitsevalle rasismille. Kuvassa Eli Harold, Kaepernick ja Eric Reid. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain jalkapalloliitto USSF ilmoitti keskiviikkona, että se sallii pelaajien polvistumisen kansallislaulun aikana. Päätös kieltää polvistuminen oli vuodelta 2017.

Kansallishymnin aikana "kunnioittavaa käytöstä" edellyttänyt sääntö oli vastaveto Yhdysvaltain naisten maajoukkueen tähtipelaaja Megan Rapinoelle, kun tämä 2016 pelatun maaottelun yhteydessä protestiksi polvistui hymnin aikana. Eleellään hän osoitti tukea amerikkalaisen jalkapallon NFL-pelaajalle Colin Kaepernickille, joka oli aloittanut polvistumiset vastalauseena Yhdysvalloissa vallitsevalle rasismille.

Polvistumiskielto tuli ajankohtaiseksi, kun Yhdysvalloissa on ollut laajoja rasismin vastaisia mielenosoituksia. Ne ovat kummunneet toukokuussa Minneapolisissa poliisiväkivallan uhrina kuolleen George Floydin kohtelusta.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut