Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Zlatan vieraili Hammarbyn pelissä ja kävi pukukopissa – nyt selvitetään rikottiinko koronamääräyksiä

Ruotsalainen tähtihyökkääjä Zlatan Ibrahimovic oli sunnuntaina Tukholmassa paikan päällä, kun hänen osaomistamansa joukkue Hammarby kohtasi Allsvenskanin avauskierroksella Östersunds FK:n.

Ottelun jälkeen Ibrahimovic kävi Hammarbyn pukuhuoneessa onnittelemassa joukkuetta 2–0-voitosta. Vierailu yritettiin ensin salata, mutta Fotbollskanalenin toimittaja oli nähnyt hyökkääjän paikalla, joten Hammarbyn johto vahvisti vierailun.

– Hän oli täällä paikalla. En tiedä, mikä hänen vierailunsa tarkoitus oli. Hän oli pelin jälkeen pukuhuoneessa onnittelemassa pelaajia voitosta. Oli mukavaa, että Zlatan tuli kotiavaukseen paikalle. Se merkitsee meille paljon, Hammarbyn puheenjohtaja Richard von Yxkull sanoi Fotbollskanalenille.

Zlatanin vierailua selvitetään

Vierailu saattaa kuitenkin johtaa jatkotoimiin. Ruotsissa selvitetään nyt, rikkoiko Ibrahimovicin pukuhuonevierailu koronasääntöjä.

– Minun pitäisi tietää enemmän ennen kuin kommentoin. On erittäin tärkeää, ettei tehdä mitään sellaista, joka voi lisätä virustartuntojen leviämistä, Ruotsin pääsarjojen yhdistyksen pääsihteeri Mats Enquist sanoi Radiosportenille uutistoimisto TT:n mukaan.

Ruotsin pääsarjojen yhdistys Svensk elitfotboll on tehnyt uusia sääntöjä koronapandemian vuoksi. Yksi säännöistä on, ettei pukuhuoneisiin saa mennä muita kuin pelaajia ja valmentajia koronatartuntojen välttämiseksi. Enquist aikoo keskustella Hammarbyn kanssa tapahtuneesta.

Jatkuuko ura Hammarbyssä?

Ibrahimovic on edelleen italialaisseura AC Milanin pelaaja, mutta hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen. Ruotsissa Ibrahimovicin siirtymisestä Hammarbyhyn on spekuloitu siitä lähtien, kun hänestä tuli seuran osaomistaja viime syksynä.

Ibrahimovicin päätös sijoittaa tukholmalaisseuraan on herättänyt suurta ärtymystä hyökkääjän kotikaupungissa Malmössä. 38-vuotias hyökkääjä löi vuosituhannen vaihteessa läpi Malmö FF:n riveissä. Hyökkääjän kunniaksi Malmöhön sijoitettua näköispatsasta on vaurioitettu useaan otteeseen siitä lähtien, kun hänen Hammarby-omistuksensa paljastui.