Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahden Reipas JäPSiä vastaan tänä iltana

Jalkapallo: JäPSin kotiottelukausi alkaa tänään. Ensimmäisenä vastassa on Lahden Reipas.

Järvenpään Palloseuran yhdeksän kotiottelun kausi aukeaa tänään kello 18.30 Järvenpään hyväkuntoisella Keskuskentän nurmella, kun Lahden Reipas saapuu testaamaan sinipaitaisen miesten edustusjoukkueen iskukyvyn. Molemmat joukkueet kahmaisivat lauantain otteluista täydet pisteet – JäPSin voitti Kultsu FC:n Joutsenossa ja Reipas kukisti PK-35:n kotonaan Lahdessa.

JäPSin urheilutoimenjohtaja Jari Kuritun mukaan Lahden Reipas on järvenpääläisille tuttu sekä hankala vastus.

– Lahtelaisten joukkue on mielenkiintoinen sekoitus vahvaa kokemusta ja nuoruuden uutta intoa, Jari Kurittu kertoo.

Viime kaudella kumpikin joukkue vei kotiottelunsa niukasti nimiinsä. Ensin keväällä Lahdessa pelattiin 3–1 ja syksyllä Järvenpäässä 2–1.

– Reippaan käytössä on säännöllisesti ollut FC Lahden liigapelaajia, jotka tuovat oman panoksensa tekemiseen, Kurittu arvioi.

– Valmentaja Petri Järvisellä on ryhmässään siten laatua, mistä ammentaa, hän jatkaa.

"Näiden erikoistilanteiden kanssa JäPSin on syytä olla tarkkana."

Viime kaudella Reippaan parhaat maalintekijät olivat liigaryhmä FC Lahden apuja.

– Sama tahti jatkunee tälläkin kaudella, Jari Kurittu arvioi.

Liigaryhmässä mukana oleva nuori Eemeli Virta teki lisäminuuteilla lauantaisessa ottelussa ratkaisevan maalin, jonka pitkien rajaheittojen erikoismies Roope Suonio pohjusti heitollaan.

– Näiden erikoistilanteiden kanssa JäPSin on syytä olla tarkkana, Kurittu sanoo.

Lahtelaisilla on liigakokemusta myös maalivahtiosastolla, sillä Joonas Meronen on siirtynyt tälle kaudelle Reippaan riveihin.

Keskikentän pelintekijöinä vakiokalustoa ovat Kasperi Heinonen ja Riku Heini, joista jälkimmäinen puuttui lahtelaisten avausottelusta. Myös viimeistä ottelukieltoaan potenut kapteeni Markus Hietala sekä kokeneet Jussi Hauhia ja Eetu Sassila olivat tuolloin poissa pelistä, mutta kaikki lienevät taas käytettävissä Järvenpäässä tänä iltana.

JäPSin joukkueen kokoonpano koki kolauksen, kun Tuomas Kyytsönen loukkaantui Joutsenossa lauantaina. Kyytsönen sai heti kentälle tullessaan kovan iskun käteensä. Seurauksena oli murtuma, joka aiheuttanee muutaman viikon tauon pelaamiseen.

Päävalmentaja Osku Partonen tietää ja tuntee vastustajan vaarallisuuden.

– Reipas on ollut meille erittäin vaikea vastus, Partonen sanoo.

– Heillä on laatua, taitoa ja kokemusta joukkueessa, mistä osoituksena on kotivoitto PK-35:stä viime kierrokselta, hän jatkaa.

Osku Partosen mukaan pelaajat ovat innoissaan kotiyleisölle pelaamisesta.

– Meidän täytyy olla tarkkana Reippaan nopeiden ja liikkuvien pelaajien kanssa, ja onnistua joukkueena kotiavauksessa.