Laajennetut naisten jalkapallon MM-kisat päätymässä Australiaan ja Uuteen-Seelantiin

Suomen pelaajat juhlivat maalia jalkapallon naisten EM-karsintaottelussa Vaasassa lokakuussa 2019. TIMO AALTO / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kahden kauppa jalkapallon naisten vuoden 2023 MM-kisojen järjestämisvastuusta on kääntymässä Australian ja Uuden-Seelannin yhteishakemuksen eduksi. Huoli turvallisuudesta ja infrastruktuurin puutteista ovat kynnyskysymyksiä Kolumbian hakemuksessa.

Naisten MM-kisat pelataan kesällä 2023 ensimmäistä kertaa 32 joukkueen turnauksena, joten stadioneita tarvitaan enemmän 24 joukkueen turnauksen järjestämiseen verrattuna. Kolumbian esityksessä stadioneita on 10, joista yksi vaatii laajaa kunnostusta. Australian ja Uuden-Seelannin hakemuksen eduiksi on arvioitu vahvaa infrastruktuuria ja kaupallisesti tärkeää markkina-aluetta. Pelipaikkojakin olisi 13.

– Kun katson hakemustamme, minusta se kattaa aika monta (vaatimus)kohtaa, Australian jalkapalloliiton puheenjohtaja Chris Nikou sanoi.

Fifa valitsee kisojen emäntämaan torstaina.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut