Koronatilanne synkkenee radikaalisti Floridassa, NBA-komissaari uskoo silti liigan suunnitelmiin

NBA on kertonut jatkavansa kauttaan 22 joukkueen lopputurnauksella Orlandossa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Koripalloliiga NBA:n komissaari Adam Silver luottaa vankasti liigan suunnitelmiin jatkaa kauttaan Floridassa, vaikka osavaltion koronavirustartuntojen määrä on rakettimaisessa nousussa.

Floridassa rekisteröitiin perjantaina peräti 8 942 uutta koronavirustapausta. Lukema rikkoo selvästi aiemmin tällä viikolla tehdyn 5 511 tartunnan päiväennätyksen.

NBA on kertonut jatkavansa kauttaan 22 joukkueen lopputurnauksella Orlandossa. Liiga ilmoitti perjantaina, että ottelut alkavat 30. heinäkuuta.

Joukkueet eristetään Disney Worldissa pelattavassa turnauksessa niin sanottuun kuplaan, jossa yhteydet ulkopuoliseen maailmaan minimoidaan. Muun muassa Yhdysvaltain johtava tartuntatautiasiantuntija Anthony Fauci on kiitellyt NBA:n tarkasti tehtyä suunnitelmaa.

– Johtopäätökseni on, että me emme pääse karkuun virukselta ja joudumme elämään tämän kanssa erittäin pitkään. Siksi suunnittelimme turnauksemme sillä tavalla, Silver kertoi perjantaina paikallista aikaa.

– Olemme suljetussa verkostossa, ja vaikka se ei ole läpäisemätön, olemme pohjimmiltamme suojassa ympärillä olevilta tapauksilta. Siksi tunnemme olomme edelleen erittäin varmaksi Orlandossa järjestettävästä turnauksesta, hän jatkoi.

Koronatesteissä paljastui 16 tapausta

NBA paljasti perjantaina, että 16 liigan pelaajaa antoi positiivisen näytteen liigan koronatestien ensimmäisessä vaiheessa. Testejä tehtiin kaikkiaan 302, joten positiivisia näytteitä oli 5,3 prosenttia.

Silver sanoi, että mikäli korona pääsee puhkeamaan lopputurnauksessa, NBA saattaisi joutua keskeyttämään pelaamisen.

– Jos yhden pelaajan testi olisi positiivinen, oli kyseessä sitten tähdistöpelaaja tai kiertolainen, kyseinen pelaaja menisi karanteeniin. Jäljittäisimme jokaisen pelaajan tai henkilökunnan jäsenen, jonka kanssa pelaaja on ollut kontaktissa.

– Jos koronavirus alkaisi levitä merkittävästi yhteisössämme, se saattaisi lopulta johtaa keskeyttämiseen, myönsi Silver.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.