IS: Valmentajalle yli kolme vuotta vankeutta alaikäisen pelaajan törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä

STT

Suomalaisen palloiluseuran valmentaja on tuomittu kolmen vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen muun muassa alaikäisen valmennettavansa törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan .

Rikokset tapahtuivat vuosien 2016 ja 2019 välillä. Mies oli muun muassa kosketellut tyttöpelaajaa tavalla, joka täytti käräjäoikeuden mielestä törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkit. Mies oli saanut tytön myös koskettelemaan itseään.

Lisäksi valmentaja oli pelin aikana hivellyt tyttöä vaihtopenkillä sisäreidestä ja ehdotellut sopimattomia, mikä oli seksuaalista hyväksikäyttöä. Mies tuomittiin myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Nykyään viisikymppinen mies joutuu maksamaan valmennettavalleen korvauksia 20 000 euroa ja tämän noin 5 000 euron oikeudenkäyntikulut. IS ei julkaissut tuomitun nimeä uhrin henkilöllisyyden suojelemiseksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut