Ennakkosuosikki Elian Web ravasi keulalta Suur-Hollolan voittoon

Elian Webiä ohjastanut Jorma Kontio (vas.) sekä valmentaja Katja Melkko palkintojenjaossa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Elian Web näytti ainutlaatuista tasoaan Suomen ravihevosissa voittaessaan sunnuntaina Lahden Jokimaan raveissa Suur-Hollola-ajon finaalin.

Elian Webin ajoi voittoon Ruotsista Suomeen päivämatkalle lentänyt Jorma Kontio, jolle voitto Suur-Hollola-ajossa oli jo 12:s.

– Valtaosa voitoistani on tullut keulapaikalta eli hevosilla, jotka osaavat lähteä lujaa, Kontio summasi historiaansa Suur-Hollolassa.

Ykkösradalta kiihdyttänyt Elian Web kuuluu ilmiömäisen nopeisiin lähtijöihin. Kontio piti sillä johtopaikan ja torjui kiihdytykseen radalta viisi kaiken ladanneen Le Gros Billin. Haastaja jäi juoksemaan johtavan rinnalle.

Alkurynnistyksen jälkeen matkavauhti putosi maltilliseksi, ja näin Elian Webillä ei ollut vaikeuksia irrota loppusuoralla selvällä erolla vastustajistaan helppoon voittoon.

– Raviurheilussa ei saa yhtäkään voittoa helpolla. Jokaisen eteen on tehty suunnaton määrä työtä, ravivalmentaja Katja Melkko muistutti. Hän on lyönyt itsensä viimeisen vuoden aikana läpi menestyneimpien valmentajien joukkoon Ruotsissa.

Hotshot Luca venytti tasaisesta rintamasta kakkospalkinnolle ennen Big Headachea ja Le Gros Billiä.

Ykköspalkinto oli 120 000 euroa. Aiemmilta vuosilta Elian Webillä oli jo toinen ja kolmas palkinto. Kokonaispalkintosumma kymmenjäsenisen omistajatalli Webbien kultakimpaleella kohosi nyt 870 000 euroon.

Rehellinen kilpahevonen

Kylmäveristen Suur-Hollola-ajon Evartin voittojuhlissa nähtiin suuria tunnelmia. Santtu Raitala ohitti ylistettävän terävällä taktiikalla vastustajia viimeisessä kaarteessa sisäkautta pitkin "kaikki tai ei mitään" -tunnelmissa. Loppusuoralla Evartilla oli edessään enää Caijus, jonka se jätti kevein kiriaskelin taakseen.

– Evartti on äärimmäisen rehellinen kilpahevonen. Sen uran tulen muistamaan ikäni, niin paljon siihen on mahtunut vastoinkäymisiä ja niiden voittamisia, todellinen taistelija, ylisti valmentaja Antti Ojanperä.

Hän omistaa Evartin yhdessä pitkäaikaisten ystäviensä kanssa Talli Pajatson nimissä. Ykköspalkinto oli 37 500 euroa.

Lissun Eerikki kiri loppusuoran niin vauhdikkaasti, että se nousi kakkospalkinnolle ja jätti Caijuksen kolmanneksi. Ojanperän tallin toinen edustaja Vappuäijä oli neljäs. Alussa laukannut Vixeli nousi vahvalla kirillä viidenneksi ja jätti ravikuningas Tähen Toivomuksen kuudenneksi.

Eleetön Mascate Match

Suomen raviurheilun unelmahevonen, derbysuosikki, tuhannen omistajan HIFK-liigavarsa Mascate Match voitti eleettömän helposti 4-vuotiaiden tammojen suurkilpailun Best Princessin. Kilpailu oli hevosen 24. ja voitto 20. Voittajakerroin 1,07 kertoo, miten suuri luottamus raviharrastajilla tammaan on. Maltillisen matkavauhdin jälkeen voittotulos jäi numeroihin 13,6a.

– Mascate Matchin harjoitukset ovat olleet hyvin rauhallisia tänä vuonna. Derbyyn tähdätään. Todennäköisesti tamma kilpailee seuraavaksi Mikkelissä Eugen Pylvänäisen muistoajossa, ja sitten keskitytään lähestyviin derbyn karsintalähtöihin, valmentaja Pekka Korpi totesi.

Tammahambossa nähtiin upea kilpailu 3-vuotiden tammojen kesken ikäluokan herruudesta. Suursuosikki An-Dorra sai kumartaa lopussa kukistajalleen Sahara Kellyannella. Santtu Raitala ajoi voittoon 15,0a-tuloksella. Voittajatamman hoitaja Annika Aalto ja valmentaja Tapio Mäki-Tulokas ovat vuokranneet kilpailuoikeudet omistaja Petra Huhdilta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut