Crosskart-autolla leikkinyt Esapekka Lappi on nauttinut koronatauosta – ”Ajamaan on toki ikävä, mutta sitä muuta sirkusta ei niinkään"

M-Sport Fordin Esapekka Lappi on ajanut viimeksi WRC-autolla maaliskuussa Meksikon MM-rallissa. Pitkä koronatauko on kuitenkin tullut ylimääräisenä lomana tarpeeseen Pieksämäellä asuvalle kahden lapsen isälle.

– Hyvin on aika kulunut. Olen saanut pitkästä aikaa lomailla oikein kunnolla. Yllättävän hyvin sitä on touhua keksinyt. Ei ole ainakaan vielä käynyt aika pitkäksi, Lappi sanoo.

– Ajamaan on toki ikävä ja polte, mutta sitä muuta sirkusta ei niinkään. Kyllähän sitä voisi näinkin elämäänsä viettää ihan kotona ollessa, Lappi jatkaa.

Yli neljän kuukauden ajotauko on toki aiheuttanut Lapille päänvaivaa sen suhteen, miten ajotuntumaa voisi pitää yllä. MM-rallien on määrä jatkua syyskuun alussa uudella Viron osakilpailulla.

– Katsotaan sitten ensimmäisissä kisoissa, miten se vire on pysynyt. Ainoa asia mitä olen tehnyt, niin ostin sellaisen crosskart-auton, millä on vähän voinut leikkiä, Lappi selvittää.

– Ei se toki ralliin liity mitenkään. Jotain ajamista se kuitenkin on, ja siinä pitää nopeaa reagointia suorittaa. Toki myös mikroautolla ja simulaattorilla on voinut ajaa, mutta en tiedä, miten hyvin se palvelee asiaa.

Viron MM-ralli tuo pientä lohtua

Viron tuleminen mukaan MM-kalenteriin miellyttää suomalaiskuskia. Tänä vuonna koronan vuoksi Jyväskylässä MM-rallia ei ajeta, mutta Viro on kisana hyvin samanlainen.

– Hieno juttu että hommat alkavat Virosta, mutta toki olisin aloittanut mieluiten Suomesta. Viron ralli oli kuitenkin jo viime vuonna hieno kisa ja erittäin hyvin järjestetty, Lappi toteaa.

–Yleisö siellä on ihan yhtä rallihullua ellei jopa hullumpaa kuin Suomessa. Jos ei rajoituksia olisi, niin varmasti olisi aika iso sirkus siellä pätkien varrella. Maasto siellä on tasaisempaa, mutta viime vuonna pätkille oli rakennettu hyppyreitä, joista ponkaisi aika pitkälle.

Tavoitteena nousujohteinen loppukausi

Viron jälkeen WRC-karavaanin on määrä suunnata Turkkiin, josta matka jatkuu Saksan ja Sardinian kautta Japaniin.

– En välttämättä usko, että kaikkia ralleja välttämättä pystytään ajamaan. Toki toivon, että mahdollisimman monta, mutta haluan, että se on kaikille turvallista, Lappi muistuttaa.

– Esimerkiksi Saksassa on yleisörajoitukset lokakuun loppuun asti, joten onhan se vähän ristiriitaista. Yhtenä vaihtoehtona on puhuttu, että ajetaan ilman yleisöä sotilasalueella pelkästään. En tiedä, onko se sitten MM-rallin arvoista.

Yksityistalli M-Sportia koronapandemia on kohdellut talouden osalta rajusti, joten testit jäävät Lapin osalta vähiin ennen Viron osakilpailua.

– Varmaan nousujohteisuus olisi se loppukauden sana. Jos saa vähän tuntumaa alle, niin Viron jälkeen seuraavissa kisoissa voisi olla jo oman vireen puolelta ainakin kilpailukykyisempi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut