Ferrari vetäytyy Maranelloon tarkastelemaan toimintaansa: "Emme odottaneet näin vaikeaa tilannetta"

Italialaisen Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto sanoi Unkarin gp:n jälkeen, että Ferrarin kausi on alkanut odotettua heikommin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Umpisurkeasti F1-kauden aloittaneen Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto aikoo käyttää kauden ensimmäisen kisavapaan viikon analysoidakseen tallinsa ja autojensa tilannetta kotikulmillaan Italian Maranellossa.

Binotto sanoi Unkarin gp:n jälkeen sunnuntaina, että Ferrarin kausi on alkanut heikommin kuin italialaistalli odotti. Hungaroringin radalla Sebastian Vettel oli kuudes, Charles Leclerc vasta 11:s.

MM-pisteitä Leclerc on kerännyt 18 ja Vettel vasta yhdeksän, kun MM-sarjaa johtava Lewis Hamilton porskuttaa jo 63:ssa pisteessä.

– Näimme jo (talvitesteissä) Barcelonassa, ettemme olleet tarpeeksi nopeita. Mutta emme odottaneet näin vaikeaa tilannetta. Tämä on taatusti heikompaa kuin odotimme, Binotto sanoi.

MM-sarja jatkuu Britannian Silverstonessa 2. ja 9. elokuuta ajettavilla kisoilla.

– On tärkeää, että huomioimme kaikki tekijät autossamme ja organisaatiossamme, mitä ikinä tarvitseekaan parantaa. Tarvitsemme selkeän analyysin automme ja tallimme suorituskyvystä, ja meidän pitää reagoida niin nopeasti kuin mahdollista. Meidän täytyy työskennellä enemmän ja paremmin, Binotto paalutti.

Ferrari-pomo myönsi, että oikotietä nopeampaan kisavauhtiin ei ole.

– Vaaditaan kärsivällisyyttä. Kuten olen sanonut, meidän on parannettava vauhtiamme kaikilla osa-alueilla, siihen ei ole yksinkertaista ratkaisua. Miten kauan tässä tulee kestämään? Siihen minulla ei ole vielä vastausta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut