Morris otti kovan päänahan Vermossa – samalla syntyi SE-tulos

STT

Nelivuotiaiden lämminveristen derbysarja käynnisti keskiviikkona Vermon ravi-illan tapahtumat. Voittoon kirinyt Morris teki täysosumansa sivutuotteena Suomen ennätyksen.

Yksin paalulta matkaan lähtenyt River King pyrki Mika Taittosen kanssa keulavoittoon, mutta se jäi haaveeksi, kun kahden takamatkalaisen voimin jyrättiin ruunan ohi. Suursuosikki ja ikäluokkansa eliittiin kuuluva Always Ready painui lopussa kärkeen, mutta takana väijynyt Morris kiitti vetoavusta ja lopetti parhaaksi.

Morris voitti derbysarjan nelivuotiaiden keskipitkän matkan volttilähetyksen SE-tuloksella 14,3/2640 metriä.

– Kyllä se pikkuisen vetää suuta hymyyn. Kyllä on hienoa saada nimet tauluun, ja hieno on hevonen, Juha Utala kehui valmentamaansa ja ohjastamaansa Morrisia.

Morris nappasi voitostaan 3 500 euron ykköspalkinnon ja 1 000 euron bonuksen Suomen ennätyksen johdosta.

Valiant Dream loisti

Ari Moilasen ajama Valiant Dream jatkoi Kimmo Taipaleen valmennuslistoilla puhtaalla pelillä, kun Kaustisen avauskisan tavoin myös Vermossa napsahti seitsemänvuotiaalle vakuuttava ykköstila.

Valiant Dream haparoi kiihdytysvaiheessa ja laukkasikin lyhyesti, mutta pääsi etenemään nopeasti keulapaikalle. Ruuna veti laumaa kovalla vauhdilla, mutta vauhdinpito ei näkynyt sen otteissa lopussa, kun Valiant Dream karkasi jo loppukaarteessa ja voitti ylivoimaisesti.

Jukka Torvinen vietti Vermossa kolmen voiton iltaa. Ykköstiloista viimeisin tuli Banskyn rattailla, joka lopetti keulavoitossaan rajusti 08,5-vauhdilla.

Kylmäveristen tasoitusajossa oli suuryllätys hilkulla, mutta sitten Jarmo Saarelan ajama Vietävän Viesker näytti voimansa, eikä jättänyt haastajilleen kuin himmeämmät mitalisijat.

Toto65-lähdöissä parhaiksi pystyivät myös Lakuri, BWT Ellospank ja Frankenstein Am.

Viisivuotislähdössä tamma pesi oriit ja ruunat, kun Jukka Torvisen ohjastama Peanuts hallitsi tapahtumia keulasta maaliin saakka.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut