Tokion olympialaisten nokkamies väläytti yleisömäärän rajaamista

Olympialaiset piti järjestää tänä vuonna heinä–elokuun taitteessa, mutta koronaviruksen vuoksi ne lykättiin ensi vuoteen. Kuva Tokion olympiastadionista. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tokion kesäolympialaisten toimitusjohtaja Toshiro Muton mukaan kisojen yleisömäärää saatetaan rajata tartuntojen leviämisen estämiseksi. Olympialaiset piti järjestää tänä vuonna heinä–elokuun taitteessa, mutta koronaviruksen vuoksi ne lykättiin ensi vuoteen.

Kisojen pitäisi alkaa ensi vuonna 23. heinäkuuta, mutta globaalin pandemian pitäisi olla tuolloin jo kurissa niin, että kisat voidaan järjestää.

Muto kertoi suunnitelmista BBC:lle ja alleviivasi, että keskusteluja perumisesta ja uudesta lykkäämisestä ei ole käyty.

– Kaikkien tulisi keskittyä siihen, että tapahtuma järjestetään ensi vuonna. Olemme samalla sivulla, Muto sanoi.

Hänen mukaan Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) johtaja Thomas Bach ei ole tutkinut vaihtoehtoa siitä, että kisat käytäisiin tyhjien katsomoiden edessä. Bach on kuitenkin myöntänyt, että normaalia pienemmät yleisömäärät ovat mahdollisia.

– Hän voi ajatella rajoitettua määrää katsojia ottaen täysin huomioon sosiaalisen etäisyyden, Muto sanoi.

– Meidän täytyy rakentaa ympäristö, missä ihmiset tuntevat olonsa turvalliseksi. Urheilijat ja KOK-perhe voivat vaatia testausta ennen ja jälkeen Japaniin saapumisen, ja tarvitsemme vahvan lääketieteellisen järjestelmän majoitus- ja kuljetussuunnitelman ympärille, Muto jatkoi.

Tällä hetkellä Japani estää maahan saapumisen yli sadasta maasta, jotta koronavirus saataisiin kuriin. Muton mukaan on turhan optimistista ajatella, että kaikki rajoitukset olisivat vuoden päästä poissa. Kisajärjestäjän on sen sijaan mietittävä uusia tapoja tapahtuman toteuttamiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 2. Nuori motoristi pakeni poliisia – kaahausta kevytväylällä ja päin punaisia
 3. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 4. Kaksi uutta koronavirustartuntaa Keusoten alueella viime viikolla
 5. Tuusulan asuntomessut: Viiden vuoden valmistelu huipentui Tuusulassa – messuportit avattiin yleisölle: "Tulee vilkas elokuu"
 6. Yksi nuori kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, toinen kriittisessä tilassa
 7. Järvenpään suosittu kesäkirppis ja Lahdenväylällä sattunut nokkakolari – tässä Keski-Uusimaan viikon luetuimmat jutut
 8. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 9. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 10. Tuhannet vastustivat koronarajoituksia Berliinissä, poliitikko leimasi protestoijat covidiooteiksi
 11. Poikkeusajan Meidän festivaali keräsi 700 kuulijaa – "Meillä oli teitä kova ikävä"
 12. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 13. Yle: THL on suosittamassa kasvomaskien käyttöä julkisissa tiloissa
 14. Lahdenväylän nokkakolaria edelsi takaa-ajo
 15. Näköislehdessä tänään: Konkurssi jätti Seppo Juurikolle valtavat velat mutta periksi hän ei antanut – "Olisin juonut itseni kuoliaaksi"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.