Kimi Räikkönen polvistumisten väliin jättämisistä: Ei meidän tarvitse selitellä

Kimi Räikkönen (kuvassa) pitää Lewis Hamiltonin näkyvää roolia rasisminvastaisessa kampanjoinnissa hienona asiana. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yksi formula 1 -kauden kilvanajon ulkopuolisista puheenaiheista on ollut ajajien polvistumiset ennen kisoja – ja polvistumatta jättämiset.

Ennen vajaa neljä viikkoa sitten ajetun avauskisan lähtöä runsaasti huomiota keräsi kuljettajien kerääntyminen lähtösuoralle osoittamaan tukeaan rasisminvastaiselle taistelulle.

Suurin osa ajajista polvistui symbolisesti lähtösuoralle, mutta kuusi kuskia jäi seisomaan, heidän joukossaan Alfa Romeon Kimi Räikkönen. Aihe nousi jälleen torstaina esille Silverstonessa ajettavan kauden neljännen kisaviikonlopun alla.

– Mielestäni jokaisella on oikeus toimia parhaaksi katsomallaan tavalla. Olemme luonnollisesti kaikki rasismia vastaan ja olemme osoittaneet tukemme, Räikkönen sanoi toimittajille.

Räikkönen muistutti, että ajajat haluavat tehdä parhaansa rasisminvastaisen kampanjoinnin auttamiseksi.

– Mutta mielestäni meidän ei tarvitse selitellä, jos emme polvistu ja mitä ikinä teemmekään. Kyseessä on jokaisen henkilökohtainen valinta.

Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton on ollut F1-maailman rasisminvastaisen kampanjoinnin keulakuva.

– En ole puhunut asiasta (polvistumisesta) hänen kanssaan. Ja vaikka olisinkin, en keskustelisi siitä täällä. Mitä ikinä ihmisten välillä tapahtuukaan, minulla ei ole minkäänlaista mielenkiintoa puhua siitä julkisuudessa, Räikkönen kuittasi.

Räikköseltä kysyttiin myös Hamiltonin näkyvästä roolista kampanjoinnissa.

– Mielestäni se on hienoa. Ymmärrän häntä täysin. Kuten sanoin, meillä on oikeus omiin ideoihimme niin tässä kuin kaikissa muissakin asioissa.

Alfa Romeon aika-ajovauhti ollut hukassa

Räikkönen ei ole avannut pistetiliään kuluvan kauden MM-sarjassa. Etenkin Alfa Romeon aika-ajovauhdissa on ollut toivomista.

– Olemme olleet kisoissa hieman vahvempia, mutta jos kilpailun aloittaa takaa, ei ole koskaan helppoa. Tilanteemme ei ole tällä hetkellä kaikkein helpoin, ja yritämme saada kokonaispakettiamme paremmaksi.

Myös tallin kuljettajilla eli Räikkösellä itsellään ja Antonio Giovinazzilla on suomalaiskonkarin mukaan varaa parantaa.

– Pystymme taatusti parantamaan kaikilla osa-alueilla, mutta se on normaalia jokaisessa tiimissä, hän sanoi.

Kauden neljäs kilpailu, Britannian gp, ajetaan Silverstonessa sunnuntaina.

Perezillä koronavirus, ei aja Britannian gp:ssä

Racing Point -tallin Sergio Perezillä on todettu koronavirustartunta, eikä hän osallistu viikonloppuna ajettavaan Silverstonen F1-kilpailuun. F1-sarja kertoi asiasta torstai-iltana Twitterissä .

Perez jäi torstaina sivuun mediatilaisuuksista, koska hänen koronavirustestinsä tulos oli epäselvä. Myöhemmin tehty toinen testi vahvisti tartunnan. Perez on vetäytynyt eristyksiin. Kauden neljäs F1-kilpailu, Britannian gp, ajetaan sunnuntaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Ulosajo Nahkelantiellä – toinen kaista hetken pois pelistä
 2. Keski-Uusimaan viikon luetuimmissa jutuissa kerrotaan muun muassa ruumiin löytymisestä sadevesikaivosta ja asuntomessuista
 3. Järvenpää soi Dingon ja Kaija Koon tahtiin – taudin tarttuminen mietitytti festareilla: "Ihmiset eivät vaikuttaneet välittävän koronasta"
 4. Koulutyö Järvenpäässä alkaa poikkeusoloissa – koulu aloitetaan porrastetusti ja kaikkia lähikontakteja vältetään
 5. Uimahalli aukeaa Keravalla elokuun lopulla – kuntosalin hinnat laskevat
 6. Kolme autoa kolaroi Mäntsälässä – kuljettajat vietiin kaikki sairaalaan
 7. Näköislehdessä tänään: Virolainen Maigi Korhonen tuli Suomeen miehen perässä ja rakastui täällä kyläyhteisöön
 8. Marraskuussa kadonneen Teemu Koskisen ruumiin löytöpaikaksi varmistui sadevesikaivo Järvenpäässä – KRP: "Viimeiset tutkimustulokset tulevat elokuussa, sitten olemme vielä viisaampia"
 9. Yli 10 000 kävijää kerännyt kaupunkifestivaali Järvenpää Soi tekee paluun elokuussa – ensimmäiset esiintyjät julki
 10. Yksi nuori kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, toinen kriittisessä tilassa
 11. Avoterassin saa rakentaa ilman minkäänlaista lupaa – lasittaminen voi syödä rakennusoikeutta
 12. Turun lentoasemalla koronatestattiin koko lentokoneellinen Pohjois-Makedoniasta saapuneita matkustajia
 13. Paikannimet: Hyrrestä Joksuun ja takaisin – Tuusulan nimistö on jatkuvassa murroksessa
 14. "Pääministeri Sanna Marinin hääjuhlan kuvaaminen oli suuri kunnia"  – järvenpääläinen Amanda Lehtola nautti Kesärannan kauneudesta
 15. Henkilöauto paloi "rangaksi" yöllä Keravalla – tuli uhkasi tarttua myös asuntoautoon

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.