Morris sai Vermossa hyvän valmistautumisen Derbyyn

STT

Kari Savolaisen valmentama Morris voitti Derby-kenraalin keskiviikkona Vermossa. Nelivuotiaiden lämminveristen kauden kotimainen pääkisa Suuri Suomalainen Derby siintää ensin kuun alussa, ja Vermossa nuoret ravurit antoivat näyttöjä osaamisestaan kenraalilähdössä.

Juha Utalan ohjastama Morris oli voittanut edellisen kilpailunsa Vermossa SE-tuloksella, ja se oli taidettu huomioida myös oriin vastustajien leireissä, kun Morris päästettiin kärkipaikalle tuulta halkomaan. Mr Pine Chipin poika lopetti kaasu pohjassa ja piti kovasti haastaneen American Heron voittomatsissa niukasti takanaan.

– Piti koittaa viimeinen tuhat ajaa reippaammin, ettei kukaan pääse yllättämään – ja silti meinasi päästä, Utala aloitti voittajahaastattelussa.

– Morris on hyväpäinen hevonen, joka vastasi vaan kaverille. Tällaiset ovat hyviä valmisteluita itse päätapahtumaan.

Derbykarsinnat ajetaan Vermossa 29. elokuuta. Finaali on vuorossa 5. syyskuuta, ja voittajaa odottaa 150 000 euron ensipalkinto.

Naisenergiaa nuorten kohteessa

Salamakypärät-lähdössä Vilja Kivinen osoitti ajotaitonsa, kun 20-vuotias ohjastajalupaus kaasutteli Scarlet Collectionin yllätysvoittoon.

– En oikein tiedä, että mitä pitäisi sanoa, kun on sanat hukassa, toista kertaa urallaan ravilähdön voittanut Kivinen oli voittajahaastattelussa hämillään.

– Hevonen tuntui käteen hyvälle koko ajan. Annoin sen mennä viimeisen puolikkaan, ja sitten oli helppo”, Kivinen iloitsi.

Myös toiseksi sijoittuneen Kaisa Mikkolan ajokin Eurythmicin menestymiseen uskoi etukäteen harva totopeluri, jolloin kaksi parasta lapulleen saaneet nostivat panoksensa takaisin yli 1 000-kertaisesti.

Marko Heikari pääsi valmentamansa Gold Arrow Webin kanssa lyhyen matkan kisassa kärkipaikalle, eikä kaksikko siitä erehtynyt, vaan otti hallitun täysosuman.

Tammatähti meni odotetusti Peanutsille. Effronte Photon ja Je Suis Justinen voitot täydensivät Toto65-rivin, jonka täysosumalla voitti 1 863,81 euroa, viidellä oikein sai 23,76 e.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut