Kristiina Mäkelän tunteet purkautuivat loikkamestaruuden jälkeen – "On ollut niin rankat 11 päivää"

Orimattilan Jymyä edustava Kristiina Mäkelä vei Suomen mestaruuden selvästi tuloksella 13,61. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Kolmiloikan Suomen mestaruuden voittaneen Kristiina Mäkelän poskilla valui pisaroita, jotka eivät olleet hikeä.

– Suomen mestaruus oli tavoite ja sain sen. Olen niin helpottunut ja niin väsynyt, Mäkelä kyynelehti kisan jälkeen.

Mäkelä kertoi saaneensa vasempaan polvijänteeseensä alkukesästä pienen tulehduksen. Se ei ollut haitannut ennen Mäkelän Turkuun huipentunutta kilpailuruuhkaa, johon kuului neljä kisaa yhdentoista päivän sisällä.

Lauantain Kalevan kisojen karsinnan jälkeen polvea oli kuitenkin alkanut särkeä, ja ajatukset Heli Krugerin Suomen ennätyksen 14,39 lyömisestä vaihtuivat selviytymistaisteluksi.

– En ole juurikaan nukkunut viime yönä, koska pelkäsin kipua, Mäkelä kertoi.

Mäkelän ensimmäinen hyppy kantoi lähes metrin hänen tämän kesän normaalitason alle lukemiin 13,28, mutta siitä huolimatta hän johti kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen 90 sentin marginaalilla. Toisen yrityksen Mäkelä jätti väliin, kolmannellaan hän pääsi voittotuloksensa 13,61 ja jätti viimeiset kolme vuoroaan väliin.

– Yleensä en huuda kuten tänään ennen hyppyä, mutta kai se oli niin kuin sotaelokuvissa, joissa miehet huutavat että uskaltavat. Tämä oli hulluutta yksi tunti, Mäkelä nieleskeli.

Emma Pullola hyppäsi hopeaa tuloksella 13,05. Seuraavat neljä sijaa menivät kaikki oman ennätyksensä mittauttaneille urheilijoille: Elina Kostiainen oli kolmas (12,92), Jessica Miettinen neljäs (12,77), Roosa Mähönen viides (12,60) ja Lotta Kirvesmies kuudes (12,56).

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut