Huuhkajat pelaa Kansojen liigan kotiottelun ilman yleisöä – Palloliitto neuvottelee viranomaisten kanssa Walesin joukkueen pääsystä Suomeen

Suomen maalivahti Lukas Hradecky juhlimassa 2-0-voittoa Kreikasta lokakuussa 2018. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue sai odotetun uutisen keskiviikkona, kun Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti, että syyskuun Kansojen liigan ottelut pelataan suljetuin ovin.

Huuhkajien on määrä aloittaa turnaustaipaleensa 3. syyskuuta Wales-kotiottelulla ja 6. syyskuuta vierasottelulla Irlantia vastaan.

Ottelut pelataan Uefan tiukan koronaprotokollan mukaisesti.

Nyt Palloliitto tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa, jotta otteluun saataisiin valtiovallalta poikkeuslupa sekä maahantulon että karanteenin osalta. Palloliiton viesti on se, että Walesin joukkue voisi saapua ja olla Suomessa niin sanotussa kuplassa.

Hallituksen määräämät matkustusrajoitukset koskevat tällä hetkellä Britanniaa ja Irlantia.

Palloliiton tarkoituksena on järjestää ottelu uudistetulla Helsingin olympiastadionilla, mutta vielä liitto ei ole pystynyt pelipaikkaa vahvistamaan.

– 25. elokuuta on viimeinen deadline Uefan puolelta, jolloin vahvistus (ottelupaikasta) pitäisi antaa. Meillä se riippuu ensisijaisesti siitä, että saamme viranomaisten kanssa vastaavanlaiset poikkeusluvat, jotka muilla mailla suurimmaksi osaksi jo on, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoi STT:lle.

Mikäli Wales ei pääse Suomeen pelaamaan ilman karanteenia, Palloliitto joutuu hakemaan ottelulle Uefan kanssa pelipaikan neutraalista maasta. Uefa ilmoitti aiemmin elokuussa, että sen neutraalit pelipaikat ovat Puolassa, Unkarissa, Kreikassa ja Kyproksella.

Casagranden mukaan Palloliitto odottaa valtiovallalta linjausta maahantuloon ja karanteeniin loppuviikkoon mennessä.

Yleisön ottamisesta ei keskusteltu

Casagranden mukaan yleisön ottamisesta Wales-otteluun ei käytännössä edes keskusteltu.

– Uefa ei halunnut millään tavalla ottaa mitään riskiä. He tekivät selväksi, että vielä ei voida katsojia ottaa, Casagrande sanoi.

Uefa testaa yleisön ottamista otteluihinsa 24. syyskuuta Budapestissa pelattavassa Super cupin finaalissa.

Tyhjille katsomoille pelaamiseen osattiin Palloliitossa varautua.

– Toivotaan, että lokakuussa pystyisimme ottamaan jonkun verran (katsojia). Pidemmällä aikavälillä on tietysti todella kriittistä, että yleisön suhteen päästäisiin normaaliin tilanteeseen.

Huuhkajat jatkaa Kansojen liigaa kotiotteluilla Bulgariaa (11.10.) ja Irlantia (14.10.) vastaan.

Naisten karsintaotteluita mahdollista siirtää

Casagranden mukaan Uefan lähtökohtana on, että naiset ja alle 21-vuotiaat miehet jatkavat EM-karsintojaan syksyllä.

Naisten maajoukkueen EM-karsintaurakan on määrä jatkua syyskuussa. Helmarit kohtaa 18. syyskuuta kotiottelussa Portugalin ja 22. syyskuuta vieraissa Kyproksen.

Myös Portugali-peli pelataan ilman yleisöä.

– Naisten puolella on mahdollista, että syyskuun otteluita siirretään. Vielä sitä ei olla tehty, mutta voi olla että keskustelemme vastustajien kanssa siitä, mikä on heidän näkemyksensä, Casagrande valaisi.

– EM-karsinnan otteluohjelma on sen verran väljempi, että ensi vuoden puolelta löytyy vielä tilaa pelata otteluita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut