Hanna Ruohomaan ensikäynti Olympiastadionilla oli napakymppi – HJK-hyökkääjä heräsi yöllä unelmoimaan maalinteosta urheilupyhätössä

HJK:n Hanna Ruohomaa kuljettaa palloa ja PK-35:n Minea Lassas ja Alice Wiksten (oik.) yrittävät ottaa palloa pois Olympiastadionilla. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

HJK:n naisten jalkapallojoukkueen Hanna Ruohomaa muistaa lopun elämänsä keskiviikon 19. elokuuta 2020. Klubi ja paikalliskilpailija PK-35 pelasivat uusitulla Helsingin olympiastadionilla Kansallisen liigan pelin, joka oli kunnostetun urheilupyhätön ensimmäinen yleisötilaisuus.

HJK vei mittelön 2–0. Tietovisailijoiden on syytä muistaa, että uudistetun stadionin avausosuman viimeisteli Ruohomaa.

– Heräsin viime yönä joskus kolmen aikaan. Ensimmäinen ajatus mielessä oli, että vitsi kun pääsisi tekemään maalin täällä, Ruohomaa paljasti.

– Tämä on itse asiassa ensimmäinen kerta, kun olen täällä, Ruohomaa jatkoi hämmästyttämistä.

Paikalliskilpailijoiden peli aaltoili yleisöä tasapuolisesti viihdyttäen päästä päähän. Molemmilla oli hallintajaksonsa, mutta useimmin pisimmät syöttöketjut syntyivät Klubilta. HJK myös punnersi boksiin ahnaammin ja pystyi luomaan ja hyödyntämäänkin maalipaikkoja.

Avausosuman stadionilla viimeisteli 26. minuutilla hyökkääjä Ruohomaa, joka sai oivallisen passin takaviistoon Katariina Kosolalta.

– Ei voi oikein sanoin kuvailla. Upea fiilis, jännittänyt koko päivän, Ruohomaa hehkutti.

Stadionille oli yleisölle avattu vain niin sanottu pääkatsomo, joka näyttikin olevan täynnä. Paikalla oli hienosti 1 833 katsojaa koko suoran kattaen.

– Välillä ei kuulunut, mitä päävalmentaja huusi. Oli upea fiilis, ja se, että saatiin rajoituksien puitteissa katsomo täyteen, Ruohomaa kiitteli.

Rantanen kaipasi tulostaulua

PK:n osa oli taipua tappioon, mutta sen kannattajat pärjäsivät kannatushuutoineen vähintään tasapeliin katsomossa. Virallisista kuulutuksista taas ei saanut tolkkua, sillä äänentoisto tökki kuin antiikkinen elektroniikka. Mutta moinen epäkohta jäi muun humun alle.

– Hieno juttu. Ainutlaatuinen tilaisuus pelaajille. Pelaajista suurimman osan kanssa olemme tulleet tähän ihan siitä alkaen, kun he olivat pikkutyttöjä, PK-35:n valmentaja Rami Rantanen kuvasi.

Rantanenkin äimisteli, että jollekin pelaajista keskiviikkoinen ottelu oli debyyttikäynti Olympiastadionilla. Etenkin kun HJK pelaa kotipelinsä aivan naapurissa kivenheiton päässä.

– Itsellä on tietenkin täältä muistoja ja kokemuksia vaikka kuinka, Rantanen kertoi.

Rantanen pelasi itse aikoinaan monet pelit jalkapalloliigassa samaisella stadionilla. Tuolloin hän kantoi sekä HJK:n että Jokerien paitaa.

– Kaipasin vanhaa tulostaulua pohjoiskaarteesta, Rantanen naureskeli.

– Pukukopit ja muut tilat on uudistettu hienosti. Mutta kellarikerroksissa on tehty isoimmat työt, ihan radikaalisti, Rantanen tiesi.

Luonnonnurmi keräsi erityiskiitokset kaikilta. Sitä alettiin heti pelin päätyttyä vaalia voimakkain lampuin ja sadettamalla.

– Hienot puitteet. On muutoksia, mutta kuitenkin tässä on samaa vanhaa säilytetty – samaa fiilistä, Rantanen kuvasi.

– Kyllä tänne kelpaa vieraita kutsua, Rantanen linjasi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut