Kapteeni Raitanen linjaa: ”Kaikki peliin ennen mökkeilyä”

Estemiehenä paremmin tunnettu Topi Raitanen juoksee Ruotsi-ottelussa 5 000 metriä. Lehtikuva / Hannu Rainamo

Nooralotta Neziri, Maria Huntington, Topi Raitanen ja Elmo Lakka on valittu yleisurheilun Ruotsi-ottelujoukkueiden kapteeneiksi, tiedottaa SUL.

Valinta tehtiin äänestyksessä, johon osallistuivat maajoukkueisiin valitut urheilijat.

Miesten ja naisten maajoukkueet ovat tilastojen valossa haastajia viikonvaihteessa Tampereella. Kapteenit uskovat, että kotikentälle löytyy taisteluhenkeä, jolla tilastoennusteita horjutetaan.

– Taistelemaan lähdetään ja sitä kuuluisaa venymistä tarvitaan. Suoritus kerrallaan eteenpäin, Raitanen linjaa SUL:n tiedotteessa.

Nyt valituista kapteeneista naisten joukkueen kipparit Neziri ja Huntington samoin kuin miesten joukkueen Raitanen ovat kapteenina ensimmäistä kertaa. Lakka sen sijaan sai jatkopestin kipparin virkaan.

Paraatilajissaan 3 000 metrin esteissä hiljattain ennätyksensä 8.16,57 Monacossa juossut Raitanen juoksee maaottelussa 5 000 metriä, joka on hänelle kuluvan kauden päätöskilpailu.

Ruotsi on tilastojen perusteella niskan päällä kestävyysjuoksuissa, joten lisäpisteet sieltä tilastoihin nähden olisivat erittäin arvokkaita.

– Halusin tälle vuodelle vielä 5 000 metrin kilpailun, mutta helpolla en tule siinä pääsemään. Pannaan kaikki peliin ja sitten viikoksi mökille Pyhännälle, Tuusulasta eurooppalaisen kestävyysjuoksun huipulle kiitänyt HKV-mies Raitanen sanoo.

Hiljattain 5000 metriä 13,18,01 juossut Ruotsin Suldan Hassan pinkoo Tampereella 1 500 metriä.

Ruotsalaisten tilastokärki 5 000 metrillä on Emil Danielsson, joka juoksi ennätyksekseen 13.47,65 viime viikolla Göteborgissa samassa kilpailussa Hassanin kanssa.

Miesten 5 000 metrin kilpailu on Tampereella ohjelmassa heti maaottelun alussa lauantaina kello 17.22. Ruotsi-ottelu päättyy sunnuntaina iltapäivällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.