Derbyvoittoa juhli tuhat omistajaa

Raviliiga HIFK:in supertamma Mascate Match säilytti kovavauhtisen alun jälkeen hyvin kärkipaikkansa. Markku Ulander / LEHTIKUVA

TAPIO MÄENPÄÄ / STT

Nelivuotiaiden lämminveristen kauden pääkilpailussa maksettiin vuoden suurin ravipalkinto Suomessa, 151 000 euroa.

Täysosuma oli Pekka Korvelle pitkän hevosmiesuran varrella jo viides voitto derbyssä.

– Todella mahtavaa, että puolet hevosen ansioista menee hyväntekeväisyyteen SYLVA ry:lle eli tukemaan syöpään sairastuneita lapsia. Varmasti rahat menevät oikeaan kohteeseen, itse voiton ohjastanut valmentaja kommentoi.

Riemu Vermon podiumin ympärillä oli huikea. “Pekka, Pekka, Pekka”, kannustukset raikuivat kansanjuhlassa. Vaikutti kuin kaikki Vermoon saapuneet olisivat olleet voittajan omistajia ja monet heistä olivatkin.

– Kyllä se tuli loppusuoraa ihan kohtuullisesti, Pekka totesi ja sai kannattajiltaan ja omistajilta naurun remakan vastaukseksi. Voittotulos on 13,4a.

Mascate Match rauhoittui kovavauhtisen alun jälkeen hyvin kärkipaikalla. Lopussa odotettiin Always Readyltä kovaa haastetta ”Massille”, mutta Raviliiga HIFK:in supertamma oli haastajalleen liian hyvä vastustaja, että kilpailusta olisi tullut kaksinkamppailu.

– Kun Pekka painoi vikassa kaarteessa kaasun pohjaan, peli oli sillä selvä, pääkaupungin raviurheilun kärkinimiin vuosikymmenet kuulunut Kari Rosimo totesi suoraan tyyliinsä.

Rosimo jatkoi loppusuoralla 71 000 euron arvoiselle kakkospalkinnolle Hannu Laakkosen valmennukseen hieman ennen derbyä Tuomas Korvenojalta siirtyneellä Always Readyllä.

Arvid Åvallin Tammaderbyssä Suomessa syntyneet 5-vuotiaat tammat kamppailivat 30 000 euron ykköspalkinnosta. Lopulta suurta kamppailua ei nähty, kun Jukka Torvisen ajama Peanuts erkani kevyin askelin johtopaikalta 30 000 euron arvoiselle ykköspalkinnolle.

– Peanutsia ei sade haitannut. Se on vähän omanlaisensa tamma, ihan supertamma, se jättää aina vähän sisään ja luulen, että se juuri lieneekin sen menestyksen salaisuus, Jukka Torvinen kertoi.

Raskolnikov Frido ei päässyt derbyyn, mutta löysi hieman lohtua lauantaina ajetusta 4-vuotiskilpailusta. Huikeaa menestysvuotta ajava, kuninkuusravit ja Finlandia-ajot voittanut Santtu Raitala löysi loppusuoran puolivälissä ajoreitin, joka toi hevosen pussista voittoon.

Ravikuningas Evartilla Santtu Raitala jatkoi Vermossa siitä mihin perjantaina jäi. Kilpailun nimi oli lauantaina Tähtisprintteri ja ykköspalkinto 12 000 euroa.

Jorma Kontio ykkösradalta lähteneellä Vixuksella oli vähällä yltää voittoon, mutta lopulta onniteltiin sittenkin suurmestaria, Suur-Hollola-ajon ja kuninkuusravien sankaria Evarttia. Se on voittanut rahaa tänä vuonna jo 211 000 euroa omistavalle kimppatallille Talli Pajatsolle.

Perinteikäs, vuodesta 1969 asti kilpailtu Käpylä Grand Prix lämminverisille päättyi urheilullisella asenteella kisaan lähteneen Iikka Nurmosen voittoon.

Pientä menestyksekästä valmennustallia elämänkumppaninsa Jenni Tuokon kanssa pyörittävä Nurmonen sai iloita tallinsa Better Bossin täysosumasta. Se pystyi pitämään kovan haasteen lopussa kehittäneet Deangelon, M.T.Master Donin kuin myös ykkössuosikki Don Williamsin vakuuttavasti takanaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut