Koronapandemia haukkaa lähes kymmenen miljardia euroa maailman jalkapallotuloista

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa arvioi, että jalkapallo menettää globaalisti 11 miljardin dollarin eli 9,3 miljardin euron tulot koronapandemian takia. Fifa on perustanut menetysten takia 1,3 miljardin euron hätäapurahaston, josta 150 kansallista liittoa on tähän mennessä hakenut korvauksia.

Fifan avustusohjelmaa ohjaavan komitean puheenjohtajana toimii Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

– Kyse on valtavista summista, ja vaikutukset ulottuvat myös ensi vuoteen. Sen takia tukirahasto ei ole aikasidonnainen. Lainoja voidaan tarvittaessa myöntää myöhemmin, Rehn kertoi Fifan tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Rehnin mukaan Eurooppa on menettänyt pandemian takia eniten tuloja, mutta pandemian vaikutukset ovat vakavammat muun muassa Etelä-Amerikassa.

Kukin kansallinen lajiliitto voi anoa tukirahastosta miljoonan dollarin eli 840 000 euron avustusta ja erikseen puolen miljoonan eli 420 000 euron avustusta naisten jalkapalloon. Lisäksi liitoille on tarjolla Fifan takaamia lainoja.

Rehnin mukaan Fifa valvoo huolellisesti, että tukirahat kohdistetaan "oikeisiin tarkoituksiin".

– Jalkapallossa ei ole sijaa korruptiolle, Rehn korosti.

– Hyvä hallintotapa on tässä keskeistä, ja tämä on tehty kaikille jäsenjärjestöille selväksi. Tuki edellyttää huolellista valvontaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut