Hamina palaa Superpesikseen

Pasi Peltola / STT

Haminan Palloilijat järjesti yllätyksen Ykköspesiksessä lyömällä toiseksi korkeimman sarjatason loppuotteluissa Oulun Lipon.

Suosikkina kauteen ja myös finaalisarjaan lähtenyt Lippo hävisi ratkaisukohtaamisen vajaan 1 300 katsojan edessä kotikentällään 1–2 (2–1, 0–1, 0–0, 0–2). HP nousee kahden välivuoden jälkeen Superpesikseen otteluvoitoin 3–2.

– Olihan tämä erittäin hyvä kesä kauttaaltaan. Fiilis on nyt mahtava. Sisällähän emme saaneet tässä pelissä oikein mitään aikaiseksi, mutta ulkopelimme pelasi todella tiiviisti. Ykkösvahti Lauri Aitala oli taistelun ruumiillistuma. Hän etsi selkävaivoihinsa lääkintää vielä eilisen pelin jälkeen kotimaisemissa ja lähti muun joukkueen perään vasta aamulla kohti Oulua, totesi HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko.

Lippo sai runsaasti ratkaisumahdollisuuksia jo ennen kotiutuskisaa. Isännät hukkasivat useamman voittokotiutuksen paikan niin toisen jakson viimeisen vuoroparin kuin supervuoroparinkin tasoittavalla. Kotiutuskisan ainoat juoksut löivät haminalaisten avaajina olleet Otso Mäkelä ja Juha Leskinen.

Ratkaisupelissä Lipon palkitut olivat yhden juoksun tuonut vaihtaja Oskari Salmela (4 kärkilyöntiä/8 yritystä) ja joukkueen molemmat juoksut lyönyt Eino Järvelä (2/6).

Haminan suurimpia sankareita olivat vaihtaja Roni Wahl (7/7) ja jokeri Henri Heikkilä (6/9).

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut