Nuoret keskiuusmaalaiset Superpesiksen huippuseuraan – Reiman ja Olenius janoavat kehitystä: "Nyt on aika haastaa itseäni uudella tavalla"

Ella Reiman (vas.) ja Lina Olenius vaihtoivat Helsingin Tampereeseen. Jukka Sipilä
Heikki Löfman

Heikki Löfman

Manse PP tiedottaa tehneensä pelaajasopimukset nuorten huippulupausten Ella Reimanin, 17, ja Lina Oleniuksen, 18, kanssa. Hurjaa jälkeä naisten Ykköspesiksessä tehnyt keskiuusmaalaiskaksikko siirtyy tuoreen SM-hopeajoukkueen riveihin Superpesikseen nousseesta Helsingin Roihusta.

Kummankin pelaajan sopimus on 2+1-vuotinen.

Mansessa Oleniuksen ja Reimanin siirto otetaan vastaan positiivisin mielin. Joukkueen pelinjohtaja Markus Wirzenius ehti luonnehtimaan tulokkaita lupaaviksi ja fiksuiksi urheilijoiksi.

– Tehneet kovaa jälkeä Ykköspesiksessä johtavassa roolissa nuoresta iästä huolimatta. Ovat selvästi valmiita ottamaan seuraavan stepin urallaan ja mielellään tämä mahdollisuus tarjotaan, Wirzenius sanoo Manse PP:n verkkosivuilla.

Tuusulalainen Ella Reiman on Keravan Pesiksen kasvatti ja pelannut pääasiassa Helsingin Roihussa.

Sisäpelissä Reiman viihtyy etenijän ja vaihtajan rooleissa. Ulkona hänet on totuttu näkemään kopparin tontilla.

Nopea Reiman on pelannut Roihussa numeroilla 1 ja 2. Myös ulkokentällä pallovarma Reiman pystyy hyödyntämään nopeuttaan hakiessaan palloja laajalta säteeltä.

B-tyttöjen Itä–Länsi-ottelussa tyttöjen Superpesiksen tämän kesän etenijäkuningatar Reiman nähtiin vuonna 2019. Häneltä löytyy useita kärkipään sijoituksia tyttöjen Superpesiksen ja naisten Ykköspesiksen etenijä- ja kärkilyöntitilastoissa.

– Manse vakuutti seurana ja joukkueena. Koen että nyt on aika haastaa itseäni uudella tavalla ja Manse PP tarjoaa siihen loistavat olosuhteet ja mahdollisuuden. Manse PP on huippuseura ja siellä on mahdollisuus kehittyä pelaajana, oppia kokeneilta huippupelaajilta, edetä omalla pelaajauralla ja saavuttaa tavoitteita, Reiman hehkuttaa tiedotteessa.

Reiman sanoo vannovansa kovan työnteon nimiin.

– Motivaatio kehittyä on kova enkä anna helpolla periksi. Olen sataprosenttisesti joukkueurheilija ja annan peleissä ja treeneissä kaikkeni joukkueen eteen.

Järvenpääläinen Lina Olenius on Kinnarin Pesis 2006:n kasvatti.

Olenius on sisäpelissä profiililtaan kotiuttaja/vaihtaja ja ulkona hän pystyy pelaamaan monella eri tontilla, mutta pääasiassa hänet on nähty linjassa kakkospuolella tai lukkarin tontilla.

Olenius omaa kovan lyönnin ja hyvän heittokäden. Reimanin tavoin vuoden 2019 B-tyttöjen Itä–Lännessä nähty Olenius oli päättyneellä kaudella Ykköspesiksen lyöjätilaston 7:s. 13 ottelua 2+33, tyttöjen Superin lyöjätilaston kakkonen ja saman sarjan kärkilyöntitilaston nelonen.

– Haluan kehittyä monipuolisemmaksi pelaajaksi niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Mansessa siihen tarjoutuu huikea tilaisuus. Odotan innolla uuden kauden aloittamista Superpesiksen kärkijoukkueessa. Huikeaa päästä harjoittelemaan hienoihin olosuhteisiin sekä oppimaan ja ottamaan mallia kokeneemmilta huippupelaajilta, Olenius maalailee tiedotteessa ja sanoo joukkueen saavan riveihinsä "motivoituneen sekä lajille ja joukkueelle kaikkensa antavan" pelaajan.

Reiman ja Olenius eivät ole Manse PP:n ainoat keskiuusmaalaiset.

Lajin eliittipelaajiin lukeutuva keravalaiskasvatti Virpi Hukka jatkaa joukkueessa myös ensi suvena. Yhteensä Manse PP:n naisten joukkue on tiedottanut kahdeksasta ensi kautta koskevasta pelaajasopimuksesta.

Tamperelaisittain tappiollisen loppuottelusarjan avauksessa Jyväskylässä loukkaantunut kuusinkertainen etenijäkuningatar Hukka vei tällä kaudella nimiinsä myös runkosarjan kärkilyöntitilaston.

Vuoden 2018 naispesäpalloilija Hukka kertoi hiljattain Keski-Uusimaan haastattelussa, että hänelle suoritettu akillesjänneleikkaus saattaa pitää hänet sivussa ensi kauden alusta.

Ella Reimanin ja Lina Oleniuksen kuluneesta pesiskesästä Keski-Uusimaa kertoi jo aiemmin.

Pesäpallobuumia Tampereelle virittelevä Manse PP tiedottaa vahvistaneensa myös miesten Superpesisjoukkuetta kahdella kaksivuotisella sopimuksella.

Manse PP:n riveihin siirtyy kolminkertainen Suomen mestari ja yhdeksän Itä–Lännen Tuomas Jussila, jolla on vyöllään vuoden pesäpalloilijan titteli vuosilta 2015 ja 2018. Koppari Topias Lilja siirtyy Tampereelle Kankaanpäästä tuoden joukkueeseen lisää etenemisvoimaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut