Juha Lehtonen kiinni pronssissa – Kalevan Kierros huipentuu suunnistukseen

Juha Lehtosella ja kumppaneilla on edessään vielä Kalevan Kierroksen päättävä suunnistus. Erkki Helminen

Kalevan Kierroksen juoksu suoritettiin kolmatta kertaa Pääkaupunkijuoksun yhteydessä. Koronatilanne huomioon ottaen juoksutuloksen sai aika moni Kalevan Kiertäjä myös tänä vuonna.

Matkana oli puolimaraton. Reitti kiersi Helsingin keskuspuiston ulkoilureittejä. Sää oli kesäisen lämmin; lämpöä lähtöhetkellä oli yli 20 astetta, joten reitin kolme juottopaikkaa olivat tarpeeseen.

Kisan nopein Kalevan Kiertäjä oli Kuntokonnien Antti Järvenpää, jonka aika 2.19,23 jää viime vuoden voittoajasta kolme minuuttia. Toiseksi nopein kiertäjä oli Kankaanpään Kalevankiertäjien Pyry Ilmarinen, joka jäi voittajasta vain kuusi sekuntia. Kolmanneksi sijoittui Air Systems Kajaanin Olli-Pekka Kailari kolmisen minuuttia kärkikaksikolle jääneenä.

Naisten sarjassa nopeinta vauhtia piti tänä vuonna Laktaattiasidoosin Sanna Savikonmaa. Voittoaika 1.39,28 oli toiseksi nopein kaikista Pääkaupunkijuoksun naisjuoksijoista. Toiseksi kiertäjistä juoksi KK Länsi-Uusimaan Nina Ljungqvist-Sarparanta ajalla 1.41,12. Myös kolmas sija meni KK Länsi-Uusimaan joukkueelle, kun Heli Hakala hävisi kakkossijan minuutilla.

Kokonaiskilpailussa kärjen tilanne tasoittui melkoisesti juoksun jälkeen.

Kärjessä jatkaa edelleen Kuntokonnien Ossi Sippu. Sipun aika 1.34.12 toi pisteitä sen verran, että neljän lajin – hiihtoa ei tänä vuonna koronapandemian takia ohjelmassa ollut – jälkeen johtopisteet ovat 3 674.

Toiseksi nousi juoksun voiton tuomalla 1 000 pisteellä Antti Järvenpää. Järvenpää on nyt reilut 80 pistettä jäljessä johtopaikkaa. Sippu on ollut viime vuosina 100–150 pistettä heikompi suunnistaja kuin Järvenpää, joten Kalevan Kierroksen päätöslajissa riittää jännitettävää.

Voittotaisteluun muilla ei oikein ole enää mahdollisuuksia ilman kärkikaksikon ongelmia.

Kolmantena ennen suunnistusta jatkaa Tuusulan Tallaajien Juha Lehtonen – kokonaiskisan voittaja vuodelta 2015. Tosin Lehtosen ero neljänneksi nousseeseen KK Länsi-Uusimaan Tomi Huttuseen on niukkaakin niukempi 0,07 pistettä.

Kolmossijasta taistelee käytännössä vielä myös seitsemäntenä ennen suunnistusta oleva Kuntokonnien Toni Pikkarainen.

Naisten sarjassa kokonaiskilpailun kärjessä jatkaa neljän lajin jälkeen Kensuttarien Kirsi Korpijärvi. Toiseksi nousi Heli Hakala. Hakala on 50 pistettä jäljessä kärkeä.

Kolmantena ennen suunnistusta on Kensuttarien Ulla Yrjölä yhdeksän pistettä Hakalaa jäljessä.

Naisten joukkuekilpailussa KK Länsi-Uusimaan joukkue jatkaa kärjessä ennen viimeistä lajia. Johto on turvallisen tuntuinen, sillä toisena oleva Kuusankosken Urheiluseura on jo 700 pistettä jäljessä. Kolmantena pyöräilyn jälkeen ollut Laktaattiasidoosin joukkue ei saanut kuin kaksi tulosta juoksusta ja tippui viidenneksi. Juoksun jälkeen kolmanneksi nousi Vauhtivuokkojen joukkue, kun neljäntenä ollut Kensuttarien joukkue sai mukaan vain kolme juoksijaa.

Miesten joukkuekisassa Kuntokonnat jatkaa edelleen kärjessä. Toisena oleva KK Länsi-Uusimaan joukkue on vajaan 400 pisteen päässä. Lappeen Siniset on kolmantena ennen viimeistä lajia.

Kalevan Kierroksen päätöslaji suunnistus on ohjelmassa 31.10. Espoossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.