Porissa nähtiin ulosajo ja täyskäännös viimeisellä vitosella

Juhani Liuhala / STT

Ässien ja TPS:n kamppailun puhuttavimmat tilanteet olivat Ässien hyökkääjä Nick Merkleyn päähän kohdistuneesta taklauksesta tullut ulosajo toisessa erässä ja Ässien nousu 1–2-tappioasemasta 3–2-voittoon viimeisen neljän minuutin aikana.

Erikoista oli, että Ässät oli suurempi hyötyjä Merkleyn ulosajossa, sillä joukkue laukoi avausmaalin tasavajaalla, kun TPS:n Juhani Jasu otti Merkleyn ohella 2+10 minuutin jäähyn.

TPS sai pelissä enemmän maalipaikkoja, mutta viimeistelykäsineet olivat pääasiassa kohmeessa.

– Olikohan meillä ensimmäisen pelin jännitystä vai mitä, mutta huonoon viimeistelyyn kaaduimme, TPS:n hyökkääjä Topias Haapanen sanoi.

Ässien Atte Mäkinen ohjasi 2–2-tasoituksen ajassa 55.58, ja Sebastian Wännströmin 3–2-voittomaali tuli alivoimalla rangaistuslaukauksesta ajassa 56.52. Ässien nelosketjun Tommi Laakso pääsi alivoimalla läpiajoon, jonka ansiosta rankkari ylipäätään tuli.

– Kiekko pomppasi sopivasti ja pääsin läpi, mutta ihan loppuun asti ei riittänyt, kun minua koukittiin. Onneksi Ruotsin kaveri teki rankkarista hienon maalin, Laakso sanoi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut