Nadal takoo Pariisissa raakaa jälkeä – voitot Roland Garrosilla ovat jo 99–2

Voitto oli 34-vuotiaan Rafael Nadalin 99:s Roland Garrosillla. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskan avointen 12-kertainen voittaja Rafael Nadal kaunisti perjantaina jo ennestään korskeita tilastojaan Pariisin Roland Garrosilla ja massakentillä yleensä. Samalla hän nousi voiton päähän Roger Federerin kahdenkymmenen grand slam -mestaruuden ennätyksestä.

Nadal kukisti Ranskan avointen välierissä Argentiinan Diego Schwartzmanin kolmessa erässä 6–3, 6–3, 7–6 (7–0).

Voitto oli 34-vuotiaan Nadalin 99:s Roland Garrosilla. Tappiota hänelle on kertynyt Ranskan avoimissa vain kaksi. Massa-alustalla hän on voittanut paras viidestä -ottelunsa 124–2.

– On aina upeaa pelata täällä, ja tällä kertaa tämä on aivan erityinen hetki, Nadal totesi saamastaan tilaisuudesta nousta Federerin rinnalle.

Voittaessaan sunnuntaina pelattavan loppuottelun Nadal sivuaisi Federerin 20:n grand slam -mestaruuden ennätystä.

Nadal tiesi, mitä odottaa

Nadal kärsi viime kuussa yllätystappion Schwartzmanille. Perjantain välierän jälkeen kaksikon keskinäiset pelit ovat kuitenkin Nadalin eduksi 10–1.

– Diego on hankala vastustaja, ja peli oli vaikea loppuun asti. Pelasin kaiken lisäksi muutaman huonon pallon kolmannessa erässä, Nadal tiivisti pelitapahtumat.

– Rooman jälkeen toki tiesin, mitä odottaa.

Nadal ei ole vielä hävinnyt tämän vuoden Ranskan avoimissa erääkään. Hän tuntee kaiken lisäksi pelinsä kehittyvän.

– Olen tyytyväinen peliini. Se menee mielestäni parempaan suuntaan. Tämä päivä oli minulta ihan positiivinen, Nadal totesi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut