Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsi havittelee MM-salibandyn isännyyttä vuodelle 2024 – kahdet edelliset kilpailut vielä pelaamatta

Ruotsi haluaa järjestää salibandyn miesten MM-kilpailut vuonna 2024 ja aikoo jättää hakemuksen Malmön toimimisesta kisakaupunkina. Kansainvälisen salibandyliiton odotetaan päättävän asiasta joulukuun puolivälissä.

Ruotsi isännöi miesten MM-kilpailuja edellisen kerran 2014. Isäntämaa juhli maailmanmestaruutta loppuunmyydyn katsomon edessä Göteborgissa. Maan lajiliitto on tehnyt perusteellisen selvityksen siitä, millä kaupungilla on parhaat edellytykset seuraavien kotikisojen hakemiseen ja järjestämiseen.

– Kyselyn aikana olemme keskustelleet useiden kaupunkien ja areenoiden kanssa. Arvostamme kaikkien sidosryhmien sitoutumista asiaan. Olemme nyt päättäneet, että haemme yhdessä Malmön ja Skånen kanssa vuoden 2024 MM-kilpailuja, Ruotsin salibandyliiton pääsihteeri Mikael Ahlerup kertoi tiedotteessa.

MM-kilpailuihin osallistuu 16 joukkuetta. Malmön pääareenan yhteydessä on myös pienempi halli, jota sitäkin voidaan käyttää MM-kilpailujen järjestämisessä.

Vuoden 2020 miesten MM-kilpailut piti järjestää loppuvuodesta Helsingissä, mutta ne lykättiin ensi vuodelle. Vuonna 2022 MM-kilpailut järjestetään Sveitsin Zürichissä. Vuoden 2021 naisten MM-kilpailut järjestetään Ruotsin Uppsalassa.