Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudet sähköt tai grillikioski – Päivärinnan kausi päättyi keskeytyksiin

Pekka Päivärinta–Emmanuelle Clement -kaksikon kilpailukausi ”huipentui” tekniikkamurheisiin.

Team 44 Racing -duon matkanteko ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen Superprix-kilpailussa Brands Hatchin radalla Isossa Britanniassa päättyi kahteen keskeytykseen. Ensimmäisessä kilpailussa keskeytyksen aiheutti moottorin öljyvuoto ja toisessa alavesiletkun irtoaminen.

Sivuvaunujen Superprix-kisa ajettiin Britannian mestaruussarjan kilpailun yhteydessä ja osallistujakaarti oli mittava ja laadukas. Suomalaiskaksikko valtasi aika-ajossa kuudennen lähtöruudun 25 parin joukossa. Päivärinnan pyöräkunta kellotti radalla kierrosajan 1.33,824. Paalulle pauhannut brittipari Kershaw–Charlwood selvitti kierroksen aikaan 1.32,794.

– No joo, aina vain se sekunti puuttuu kärkeen, sanaili tiedotteessaan Päivärinta, jonka ajopeli oli kärkikymmeniköstä ainoa, jonka moottoria ohjaa Yamahan oma järjestelmä.

Lauantaisessa kilpailussa Päivärinnan menoa tasapainottava Emmanuelle Clement huomasi öljyä tihkuvan rungon päälle kilpailun puolivälissä.

– Piti keskeyttää, kun emme olleet varmoja, hajosiko kone. Öljyä oli rungolla ja moottori savutti sekä ilmaantui käyntihäiriöitä. Moottori työnsi öljyä airboxiin ja meidän piti vaihtaa kone sunnuntain kisaan, summasi Päivärinta lauantaisen kilpailun.

Sunnuntain kilpailuun kaksikko joutui starttaamaan takarivistä lauantaisen keskeytyksen vuoksi.

Kaksikko teki nousua viereltään lähteneen Kershaw ´n pyöräkunnan kanssa, mutta vesiletku irtosi neljännellä kierroksella ja takapyörälle roiskunut jäähdytysneste aiheutti piruetit ja keskeytyksen.

– Onneksi ei kipannut nurin. Vika oli oma moka. Kun on paljon tekemistä, voi joku ruuvi jäädä löysälle, manasi pettynyt sipoolainen kauden päätöskilpailun jälkeen.

Päivärinta sanoo, että nyt alkaa valmistautuminen ensi kauteen.

– Hankimme ajopeliin ainakin Motecin sähköt. Sitä ei kai kukaan tiedä, missä ja mitä sarjoja ajetaan. Rakennetaan kuitenkin ajopeli iskuun ja ajetaan sitten mitä ajetaan.

– Tai sitten vaihdan pyörän grillikioskiin ja alan myydä makkaraa kisoja muistellen, hahmotteli viisinkertainen maailmanmestari tiimin tulevaisuutta puolittain huumorilla.