Iso pyörä alkamassa pyöriä Tuusulan urheilukeskuksessa: "Yksi Helsingin seudun parhaista"

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa nykyinen salibandyhalli on saamassa laajennusosan. Anton Soinne

Tuusulan kunta tiedottaa, että sen tavoitteena on kehittää urheilukeskuksesta yksi Helsingin seudun parhaista omaehtoisen harrastamisen ja aktiivisen valmennustoiminnan ympäristöistä. Keski-Uusimaa kertoi tavoitteesta jo 12.3.2020.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi kokouksessaan 20.10. Tuusulan urheilukeskuksen monitoimihallihanketta koskevan hankesuunnitelman. Seuraavaksi suunnitelma etenee kunnanhallitukseen.

Urheilukeskuksen kehittämisen seuraava vaihe onkin pääsemässä vauhtiin.

– Tuusula on tällä valtuustokaudella panostanut määrätietoisesti Urkan alueen ympäristöön ja toimivuuteen, liikenteen sujuvuuteen ja turvallisuuteen. Alueen ulkoilureitit on uudistettu ja ensimmäiset pysäköintialueet rakennettu. Uudet liikuntalaitokset korvaavat vanhoja. Samalla toimintoja keskitetään ja tilojen käyttöä tehostetaan myös päiväaikaisen toiminnan osalta, toteaa lautakunnan puheenjohtaja Janne Mellin (kok.) kunnan tiedotteessa.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa nykyinen salibandyhalli saa laajennusosan. Laajennusosassa sijaitsevat voimisteluhalli ja mailapelihalli.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan myös viisi uutta tenniskenttää ja kaksi ulkopadel-kenttää. Toisessa, myöhäisemmässä vaiheessa on tarkoitus rakentaa jalkapallohallin, liikuntahallin ja kuntasalin yhdistävä monitoimihalli.

Tuusulan kunnan tavoitteena on johtaa urheilukeskusta kokonaisuutena eli muodostaa alueelle yksi yhtiö, Tuusulan Urheilukeskus, vastaamaan nykyisistä ja tulevista liikuntalaitoksista yhteistyössä Tuusulan kunnan kanssa.

Monitoimihallin käyttökustannukset katetaan sen käyttäjiltä saatavilla tuloilla. Käyttäjiä ovat muun muassa seurat ja Tuusulan kunta.

Monitoimihallin nähdään palvelevan monien seurojen ja Tuusulan kunnan tarpeita. Esimerkiksi lähikoulut voivat tulevaisuudessa siirtää liikunnanopetuksen lähes kokonaisuudessaan urheilukeskuksen alueelle, kunta tiedottaa.

Kustannuksia – ja hallin hyötyjä – laskettaessa on otettu huomioon se, että monitoimihallin myötä uusiin koulurakennuksiin ei tarvitse rakentaa yhtä suuria liikuntatiloja kuin ilman monitoimihallia pitäisi.

Voimisteluhallin/mailapelihallin investointikustannuksiksi on laskettu 2 250 000 euroa, monitoimihallin/jalkapallohallin 8 000 000 euroa ja ulkokenttien 400 000 euroa.

Kunta osallistuu monitoimihallin investointeihin takaamalla lainaa ja pääomittamalla perustettavaa yhtiötä.

Voimistelu-/mailapelihallin arvioitu valmistumisaika on kesäkuussa 2022. Ulkokenttien rakentamisen aloitus on suunniteltu syksylle 2021.

Toisen vaiheen monitoimihallin rakentamisen ajankohdaksi on kaavailtu vuosia 2022–24, yhtä aikaa uusien koulujen rakentamisen kanssa.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut