Naisten jalkapallomaajoukkue uskoo yhtenäisyyden voimaan – "Maajoukkue on pelaajille tärkeä paikka"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on puhunut paljon tavoitteestaan luoda maajoukkueeseen seurajoukkueen kaltainen yhtenäinen ympäristö. Samalla tematiikalla aloitti naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul lehdistötilaisuuden tiistain EM-karsintaottelun alla.

– Luulen, että joka tytön unelma on olla ammattilainen. Mutta ei ole helppoa olla yksin ulkomailla vieraassa ympäristössä. Maajoukkue on pelaajille tärkeä paikka tavata ystäviä, päästä puhumaan yhteistä kieltä ja jakamaan yhteiset unelmat, Signeul sanoi.

EM-karsintalohkoaan johtava Suomi kohtaa tiistaina lohkon ennakkosuosikki Skotlannin, joka voitti perjantaina Albanian 3–0. Suomen maajoukkue kokoontui edellisen kerran maaliskuussa Kyproksen turnauksessa.

– Palaset loksahtivat yllättävän helposti paikoilleen. Jotkut pelaavat eri pelipaikkaa seurajoukkueessa, joten vain jotain pieniä asioita on pitänyt hioa, arvioi puolustaja Natalia Kuikka viikonlopun harjoituksia.

Skotlanti aavistuksen valmiimpi

Skotlanti on saanut jo pelin vyölleen, mutta Suomi joutuu Helsingin koleaan tiistai-iltaan kylmiltään. Kuikan mukaan tilanne jännittää, mutta vain hieman.

– Tietenkin kansainvälisissä peleissä aina vähän jännittää. Mutta moni (Suomen joukkueesta) pelaa ulkomailla, joten treeneihin on saatu kova vauhti ja pystytty luomaan pelinomaisia tilanteita. Varmasti on kova, energinen ja intensiivinen peli tulossa, Kuikka sanoi.

Kolikolla on myös kääntöpuolensa. Skotlannin edelliset ottelunauhat Suomesta ovat kuusi kuukautta vanhoja, mutta Suomella on käsissään tuoretta videomateriaalia.

– Huomasimme ainakin, että heiltä puuttuu Kim Little. Tiesimme toki hänen loukkaantumisestaan. Tunnemme heidät aika hyvin, mutta oli hyvä nähdä, miten hanakasti he haluavat prässätä pallonmenetyksen jälkeen, Signeul avasi huomioitaan.

Signeul valmensi Skotlantia 12 vuoden ajan 2005–2017, mutta kiersi kysymyksen siitä, näkeekö hän vastustajan pelissä oman kädenjälkensä.

– Sitä en halua kommentoida, Signeul vastasi.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut