Sopimuksen kohtuullisen mutkattomasti tehnyt Räikkönen toivoo ensi kaudesta parempaa

Räikkönen (oikealla) ja Giovinazzi jatkavat Alfa Romeon tallissa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Formula ykkösissä kautta aikain eniten gp-kisoja ja -kilometrejä ajanut Kimi Räikkönen, 41, jatkaa ennätysten venyttämistä ensi kaudellakin, sillä Alfa Romeo -talli vahvisti odotetun jatkosopimuksen Imolassa ajettavan gp-viikonlopun avauspäivänä. Räikkösen sopimus kattaa ensi kauden, ja vuoden 2007 maailmanmestari ja 21 gp-voiton veteraani toivoo ensi vuodesta parempaa.

– Kukaan meistä ei tallissa ole tyytyväinen siihen, missä olemme nyt. Tavoitteena on parantaa, parantaa paljon, mutta eihän siitä mitään takeita ole. On vain tehtävä työ kokonaisvaltaisesti paremmin, ja toivottavasti ensi vuonna olemme jo tyytyväisempiä, Räikkönen sanoo.

Jatkosopimus syntyi Räikkösen mukaan varsin sujuvasti. Nimi laitettiin paperiin torstaina. Suomalaissuuruuden jatkokuvioista läpi kauden kyselleet toimittajat utelivat perjantaina, miksi jatkopäätös venyi näinkin pitkälle.

– Ei siinä ollut vaikeuksia, mutta ei vain ollut mitään vahvistettavaa ennen sopimuksen allekirjoittamista. Kyselette aina tulevaisuudestani, mutta jos mitään ei ole allekirjoitettu, en lähde valehtelemaan suuntaan enkä toiseen. Asiassa on monia osasia, niin tallin puolelta kuin omalta puoleltanikin. Ja tottakai elämässä on muitakin juttuja, mutta loppujen lopuksi tämä kävi järkeen minun osaltani ja ilmeisesti tallinkin osalta, Räikkönen selosti.

– Kun pääsimme alkuun keskusteluissa ei tässä niin kauan mennyt. Aika mutkattomasti meni, loppujen lopuksi.

Portugalin ihmestartti oli "hauskaa"

Vaikka Alfa Romeon ja Räikkösen ilonaiheet ovat tällä kaudella jääneet vähiin, viime viikonloppuna kaikki onnistui hetken ajan. Räikkönen ohitteli Portugalin gp:n alkuhetkillä muita miten halusi ja sai kisan jälkeen loistoajostaan kehuja ympäriinsä. Vaikka pisteittä jäikin lopulta, jälleen kerran.

– On tottakai hauskaa ohitella, koska F1-autot eivät ole niitä helpoimpia ohittaa. Se oli hienoa, kun kisa oli vanhentunut yhden kierroksen. Tiedät kuitenkin, että sieltä tulee (nopeampia) autoja ohitsesi, on lähes mahdotonta pitää niitä takana. En innostunut yhdestä kierroksesta, halusin pysyä paremmilla sijoilla koko kisan. Valitettavasti vain emme siihen pystyneet.

Räikkönen on nykykuljettajista ainoa, joka on ajanut F1-kisan Imolassa. Rata oli edellisen kerran gp-käytössä 2006.

– En ole noiden vuosien jälkeen tällä radalla pyörinyt, mutta luullakseni viimeinen shikaani puuttuu! Kaikki muu on aikalailla samaa, mitä nyt jotkin ratareunat ovat ehkä erilaisia. Mukava tulla takaisin, olen aina nauttinut tästä radasta, vaikka emme mielestäni saaneet täällä tulosta aikaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut