Tuusulan joukkoaltistuminen koronalle tapahtuikin Keravalla

SSC:n harjoituksissa tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle tapahtui Klondyke-talossa sijaitsevalla Myrsky Areenalla. Arkisto / Aino Salonen
Heikki Löfman

Heikki Löfman

Keusote tiedotti torstaina virheellisesti, että Spirit Shakin' Cheerleaders -seuran harjoituksissa tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle olisi tapahtunut Tuusulassa.

Keusote vahvisti perjantaina Keski-Uusimaalle, että altistuminen on tapahtunut Keravalla – tarkemmin joukkoaltistuminen on tapahtunut SSC:n harjoituspaikassa Savion Klondyke-talon Myrsky Areenalla, joka on SSC:n vuokraama erillinen harjoitustila omalla sisäänkäynnillään.

SSC:n toiminnanjohtaja Mia Koivujoki-Hyökki kertoo, että koronatapaus on seurassa ensimmäinen laatuaan.

– Hygieniasta huolehtimisen lisäksi olemme tehostaneet siivousta. Esimerkiksi meillä on Myrsky Areenalla käytössä desinfiointikone. Nyt olemme myös siirtyneet siihen, että noin 800 neliön Myrsky Areenalla harjoittelee korkeintaan kaksi joukkuetta kerrallaan. Joukkueet harjoittelevat omilla 14 x 16 metrin mattoalueillaan. Mattoalueiden välillä on noin 20 metriä. Lisäksi olemme porrastaneet harjoitusvuoroja niin, että joukkueet eivät kohtaisi toisiaan sisään- ja uloskäynneissä, Koivujoki-Hyökki kertoo.

Keusote tiedotti torstaina, että Spirit Shakin' Cheerleaders -seuran harjoituksissa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö sunnuntaina 25.10. ja, että altistuneita on kaikkiaan noin 40. Heistä noin puolet on Keski-Uudenmaan alueelta.

Koivujoki-Hyökki kertoo, että seura on ollut yhteydessä kaikkiin viranomaisen tulkinnan mukaan altistuneisiin.

Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on asettanut altistuneet karanteeniin.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut