KJT Haukkojen poikia karanteeniin – nuorisomaaotteluja peruttu: "Mitään riskejä emme voi ottaa"

Nuorisomaajoukkueiden GM:llä Kimmo Oikarisella riittää kiireitä koronapandemian keskellä. Valmennushommiensa kautta mies on tuttu näky myös Keski-Uudenmaan alueen jäähalleilla. Arkisto / Heikki Löfman
Heikki Löfman

Heikki Löfman

KJT Haukkojen U17-ikäluokan akatemiajoukkueen 18 pelaajaa on altistunut koronavirukselle sunnuntaina 1. marraskuuta Vuosaaressa pelatussa Viikingit Akatemia -ottelussa.

Altistuneet KJT Haukkojen pelaajat on saatu kontaktoitua ja heidät on asetettu karanteeniin.

Jääkiekkoliitto tiedotti torstaina, että Malmössä pelattavaksi suunnitellut alle 20-vuotiaiden nuorten Ruotsi-ottelut joudutaan perumaan Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa ilmenneiden kahden positiivisen koronanäytteen vuoksi.

Tiistaina Ruotsiin matkustanut Suomen alle 20-vuotiaiden joukkue ei ole ollut kontaktissa Ruotsin joukkueeseen.

– Nuorten Leijonien osalta kansainväliset pelit olisivat olleet todella tervetulleita, tällä kaudella emme ole vielä päässeet pelaamaan muita maita vastaan ja seuraava tapahtumamme on joulukuussa pelattavat nuorten MM-kisat. Mutta tilanne on mikä on, mitään riskejä emme voi ottaa. Terveys edellä mennään, vaikka asia luonnollisesti harmittaa meitä kaikkia, nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen pahoittelee tilannetta liiton tiedotteessa.

Oikarinen tunnetaan Keski-Uudellamaalla myös KJT Haukkojen juniorivalmentajana. Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen Ruotsi-otteluihin oli nimetty myös Haukkojen kasvatti, Liigaa JYPissä pelaava Samuel Helenius.

Myös Vierumäellä pelattavaksi suunnitellut alle 18-vuotiaiden poikien Ruotsi-ottelut joudutaan perumaan Ruotsin alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa ilmenneiden kahden positiivisen koronanäytteen vuoksi. Suomen alle 18-vuotiaiden joukkue ei ole ollut kontaktissa Ruotsin joukkueeseen.

– On harmillista, että pelejä ei saada pelattua mutta samalla erittäin positiivista, että järjestelmämme toimii, Oikarinen summaa tilanteen tiedotteessa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut