Therese Johaug odottaa pahinta vastusta Ruotsista – maastohiihdon norjalaistähti nostaa Frida Karlssonin ja Ebba Anderssonin kauden ennakkoarviossaan korkeimmalle

Holmenkollenin 30 kilometrin maastohiihdon kärkikolmikko maaliskuussa 2020: Therese Johaug (vas.), Frida Karlsson ja Ebba Andersson. AFP / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Naisten maastohiihtoa hallitseva norjalaishiihtäjä Therese Johaug odottaa, että ruotsalaishiihtäjät tarjoavat hänelle lujimman vastuksen hiljalleen kiivastuvalla kilpailukaudella. Johaug mainitsee Verdens Gangin haastattelussa Frida Kalssonin ja Ebba Anderssonin kovimpina vastustajinaan.

– Ruotsilla on vahva joukkue. Ruotsalaiset harjoittelevat hyvin, ja sekä Frida että Ebba ovat hyvässä kunnossa. He ovat varmasti kärjessä talven kisoissa, Johaug ennusti.

Ruotsin kokenut Charlotte Kalla, 33, rakentaa mittavan tiimin tuella uralleen uutta nousua. Hän on saavuttanut kolme olympiakultaa ja kolme maailmanmestaruutta, muttei pysynyt viime kaudella parhaiden vauhdissa.

Johaug ei usko Kallan vahvaan paluuseen.

– Urheilija tuskin pystyy enää tuossa vaiheessa uraa suureen kehitysharppaukseen, Johaug laskeskeli.

– Mutta näillä nuoremmilla on vielä varaa kehittyä.

Kuiva kuitti ruotsalaisarvioon

Johaug on vain vuoden Kallaa nuorempi, mutta hän ei kehitystä välttämättä tarvitse. Norjalaistähti voitti viime kaudella kaikki normaalimatkojen kilpailunsa yhtä lukuun ottamatta. Ainoan tappion hän kärsi nuorelle Karlssonille.

Seefeldin viime vuoden MM-kisoissa Johaug saavutti kolme mestaruutta, joten hän lähtee jättisuosikkina Rukalta alkavaan maailmancupiin ja helmi-maaliskuussa järjestettäviin Oberstdorfin MM-kisoihin.

Ruotsin maajoukkueen valmentaja Stefan Thomsson kehuu kauden alla nuorten ruotsalaisten kehitystä ja maajoukkueryhmän ankaraa kilpailua. Hän kertoi Kallan keskittyvän MM-kisoihin ja jättävän näillä näkymin Tour de Skin hiihtämättä.

– Hyvä juttu, jos ruotsalaiset luottavat nyt itseensä. Minun on hyvä iskeä sieltä takaa sitten. Ei mitään ongelmaa, Johaug kuittasi naapurimaan ennakkoarviot.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut