Suosittu liikuntakerho nyt Tuusulassa

Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma tarjoaa vuosittain maksuttomia, liikunnallisia iltapäiväkerhoja 20 paikkakunnalla kevään ja syksyn aikana. Koronaviruksen vuoksi kevään kerhot siirtyivät syksylle.

Tänä vuonna Tuusula sai tukea kerholle, joka pyörii torstaisin Mikkolan koululla.

Tiedotteessa sanotaan, että iltapäiväkerhot ovat suosittuja ja hyviä hakijoita riittää joka vuosi. Projektissa pyritään löytämään aina uusia paikkakuntia toimintaan, mutta myös palkita ansioituneita, erityisen hyvin toimineita kouluja paikkakunnalla.

Tänä vuonna Tuusula sai mahdollisuuden päästä mukaan.

Kerhoissa lapset saavat liikunnan ohessa tietoa terveellisestä ruokavaliosta.

Kerhot ovat toimineet Suomessa neljän vuoden ajan ja vuosittain kerhoihin on osallistunut noin tuhat lasta ja noin 11 000 lasta on saanut kannustusta liikuntaan koulujen aktiivisuushaasteissa.

Ohjelmassa alakoululaiset osallistuvat iltapäiväkerhoihin, joissa opetellaan liikunnan perustaitoja: hyppäämistä, heittämistä ja juoksemista yleisurheilun keinoin. Lisäksi lapset saavat tietoa terveellisestä ruokavaliosta UKK-instituutin Terve koululainen -hankkeen suunnittelemista toiminnallisista tuokioista.

Tuusulassa kerhon vetäjänä toimii urheiluseura Keski-Uudenmaan Yleisurheilu.

Ohjelman kautta mahdollistetaan kerhon toteutus ja ohjaajan palkkaaminen. Tavoitteena paikallistasolla on löytää yhteistyötä paikallisen seuran ja koulun välille sekä kasvattaa seuran roolia paikkakunnan liikuttajana.

Poikkeusaikana järjestäjille on laadittu hygieniaohjeistuksia, jotka ohjeistavat esimerkiksi suosimaan ulkotiloja sään salliessa sekä huolehtimaan käsihygieniasta. Myös välineitä puhdistetaan huolellisesti, mikäli niitä on tarpeellista käyttää. Näin toimintaa voidaan toteuttaa turvallisesti.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut