SSC:n Ice Age kisasi historialliseen voittoon

Ice Age -joukkue tekee hitch-pyramidia kilpailusuorituksessaan Helsingissä. Tero Wester

Cheerleadingin vuoden ensimmäiset valtakunnalliset kilpailut käytiin viikonloppuna digisateellittikilpailuina kolmelta paikkakunnalta – Helsingistä, Jyväskylästä ja Oulusta.

Keski-Uudellemaalle saatiin kultaa, kun Spirit Shakin’ Cheerleadersin Ice Age -joukkue nappasi voiton Klassikot level 2 -sarjassa. Voitto oli joukkueen historian ensimmäinen valtakunnallisella tasolla.

– Tänään onnistuimme yhdenaikaisuudessa ja saimme myös kaikki stuntit ja pyramidit onnistumaan, joukkueen kapteenit Jari Heikka ja Sonja Nurkkala analysoivat.

– Ykkössija kruunasi loistavan päivän yhdessä joukkueen kanssa, fiilikset ovat ihan katossa, Heikka fiilisteli tulosten ratkettua.

Glory-kilpailut käytiin normaalista kilpailusta poiketen ilman yleisöä. Myös tuomarit seurasivat kilpailua striimin välityksellä, joten kilpailusuoritus esitettiin videokameralle.

– Totta kai yleisön puuttuminen oli outoa, mutta siitä huolimatta oli mahtava päästä kisamatolle, Nurkkala kertoi suorituksen aikaisista tunnelmista.

Ice Age koostuu sekä lajin aikuisina aloittaneista että nuorena lajia harrastaneista, jotka ovat tehneet paluun lajin pariin. Klassikko-sarja on cheerleadingin uusin kilpailusarja, joka on tarkoitettu juuri Ice Agen tyyppisille joukkueille.

Joukkueita on ympäri Suomen jo toista kymmentä. Ice Agessa treenaa 27 naista ja kaksi miestä, joiden ikähaarukka on 20–50 vuotta.

– Parasta on huomata, kuinka paljon joukkue on kehittynyt viimeisen vuoden aikana ja se näkyi tänään matolla, joukkueen valmentajat Anna Hyvärinen, Neea Ihalainen, Eeva Nurminen ja urheilija-valmentaja Elina Aigro iloitsivat.

Sarjassa toiseksi tuli Northern Lights Kvartsit Oulusta ja pronssi matkasi Kouvolaan BDC Final Fantacy-joukkueelle.

Lasten ja nuorten sarjoissa SSC:n joukkueet onnistuivat haalimaan tärkeää kilpailukokemusta haasteellisen, tammikuussa alkaneen harjoitusvuoden jälkeen. Onnistumisia nähtiin paljon ja joukkueet lähtevät luottavaisina harjoittelemaan kohti kevään kilpailuja.

Tänä vuonna 9–13-vuotiaiden korkeimmalle sarjatasolle noussut Mistral sijoittui kovatasoisessa sarjassa viidenneksi.

– Suoritus ei ollut täydellinen, mutta onnistuimme luomaan hyvän ehjän kokonaisuuden, joukkueen valmentajista Peppi Matilainen kertoi lauantain kilpailusta.

– Urheilijat saivat omasta mielestään luotua hyvän ja tsemppaavan tunnelman, eikä yleisön puuttumista juurikaan huomannut.

Sarjan voitti DTC Wondercats Tampereelta.

Glory-kilpailuihin osallistui yli 2 500 kilpailijaa. Cheerleadingin kilpailukausi jatkuu 12.12., jolloin junioreiden ja aikuisten korkeimmat sarjat eli level 4–6 -sarjat kilpailevat mestaruuksista.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut