Virtuaalikisassa kovia tuloksia – KeU:n soutajat vahvasti mukana SM-kisoissa

Koronapandemia on pakottanut etenkin sisäurheilulajien harrastajat uusien ratkaisuiden eteen, jotta harrastajat saadaan pysymään lajin parissa ja kilpailutoiminta pidettyä edes lähellä normaalia.

Sisäsoudun SM-kisat on perinteisesti soudettu talvella, mutta tänä vuonna sisäsoutukausi jäi pahasti kesken tautitilanteen vuoksi. Sisäsoutukisat siirrettiin keväältä paremman ajan toivossa loppusyksyyn.

Kisajärjestäjät ja lajiliitto seurasivat silmä kovana pandemian edistymistä ja lopulta oli pakko tehdä päätös, että kisoja ei voi perinteisellä tavalla järjestää.

Virtuaalikisojen järjestämiseksi kisajärjestäjä sai avuksi hollantilaisen Time Teamin, jonka kehittämän järjestelmän avulla virtuaalikisaan oli mahdollisuus osallistua mistä tahansa, kunhan vain sai liitettyä ergon tietokoneen ja internet-yhteyden välityksellä kisajärjestelmään.

Myös kilpailun seuraaminen onnistui nettisivulta ajantasaisesti. Näin kilpailuilla olikin todennäköisesti enemmän seuraajia kuin perinteiselle kisapaikalle olisi tullut katsojia.

Moni seura ja kuntosali perusti koronarajoitusten sallimissa puitteissa omia kisahubejaan, joten osittain myös perinteinen kisatapahtuma kannustajineen oli pienimuotoisesti mahdollista.

Keravan Urheilijoiden kisahubina toimi CrossFit Tuusulan tilat, jossa seuran soutajat järjestävät myös sisäsoutuharjoituksensa. Isot tilat mahdollistivat hyvin laitteiden sijoittamisen turvavälien mukaisesti.

Kilpailut järjestettiin kaksipäiväisenä, lauantaina vuorossa oli 500 metrin pikamatka ja sunnuntaina 10 kilometrin normaalimatka, nuorilla matkana oli viisi kilometriä.

Normaalimatka oli mahdollista soutaa myös dynaamisena slideilla, jolloin soutulaite asennetaan kelkkojen päälle. Dynaaminen soutu vastaa enemmän vesillä soutua ja sen suosio onkin hiljalleen kasvamassa myös Suomessa. Slideilla soudettiin ainoastaan yleisessä sarjassa.

Lauantaina 500 metrin kisassa nähtiin neljä uutta Suomen ennätystä.

Alle 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Takon Soutajien Iiris Ijäs souti ajan 1.43,9, N40-sarjassa Team Newtonin Niina Jumppanen kirjautti uudeksi SE-tulokseksi 1.34,5 sekä alle 14-vuotiaiden poikien sarjassa SMARKin Andre Salmi kirjasi ajan 1.32,2 ja M90-sarjassa Martti Mäkelä Lappajärven Veikoista ajan 2.14,4.

Sunnuntain kisassa uusia Suomen ennätyksiä soudettiin kaksi – P14-sarjassa Andre Salmi souti viisi kilometriä aikaan 19.07,8 ja sarjassa M90 Martti Mäkelä kellotti ajan 54.43,5.

Lisäksi slide-kisassa soudettiin yksi uusi maailmanennätys, kun Ritva Reponen souti N60-ikäluokan kevyen sarjan uudeksi ME:ksi 45.30,6.

Keravan Urheilijoiden kovimmista suorituksista vastasivat Jukka Haikonen, Pekka Lensu ja Tarita Vähä-Vahe.

Haikonen souti M50-sarjassa molemmilla matkoilla hopealle, 500 metrillä hän jäi 0,8 sekuntia ja 10 kilometrillä 0,7 sekuntia voittajasta.

Miesten avoimessa kevyessä sarjassa Lensu jäi 500 metrillä niukasti hopealle mutta vei 10 kilometrillä voiton suvereenisti.

Vähä-Vahe sijoittui 500 metrillä N50-sarjassa toiseksi, 10 kilometrillä slide-sarjassa hän souti naisista nopeimman ajan ja vei naisten avoimen sarjan voiton.

Kaikkiaan Keravan Urheilijoiden kisaajat saivat kisoista 10 kultaa, kahdeksan hopeaa ja 3 pronssia.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut