Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisten alppinelikko iloitsee kahden kisan Levi-viikonlopusta

Pääsy toiselle kierrokselle on suomalaislaskijoiden tavoite ja unelma, kun alppihiihdon maailmancupin pujottelut alkavat lauantaina Kittilän Levillä. Suomen joukkueessa laskevat Kia-Emilia Hakala, Riikka Honkanen, Rosa Pohjolainen ja Julia Toiviainen.

Levillä uutta on, että naisille on luvassa kaksi kilpailua. Koronarajoitusten takia alppikiertueen väkimäärää rajattiin päätöksellä, joka toi Leville vain naislaskijat.

– Jos lauantaina onnistuu, pääsee samalla moodilla uudelleen rinteeseen sunnuntaina. Jos epäonnistuu, niin kaikki on auki seuraavana päivänä. Ei jää vuodeksi hampaankoloon, Hakala kuvasi kahden kisan iloa joukkueen etäinfossa, joka välittyi Ski Sport Finlandin Facebook -sivuilla.

Toiviainen on opiskellut Yhdysvaltojen Salt Lake Cityssä tammikuusta asti, mutta palasi maalis-elokuuksi koronaviruspandemian takia Suomeen. Hän kilpailee Levillä maailmancupia neljäntenä vuotena, kuten 22-vuotiaat ikätoverinsa Hakala ja Honkanen. Joukkueen juniori, 17-vuotias Pohjolainen on Levin maailmancupissa toista kertaa.

– Alkujännityksen voi jättää menneisiin vuosiin, Toiviainen totesi.

Suomalaiset ovat päässeet alkutalvesta harjoittelemaan Levillä ja Suomutunturilla. Yksi toive laskijoilla kuitenkin on ennen viikonloppua.

– Toivottavasti tulisi lunta maahan, Pohjolainen sanoi.

Ruotsin joukkue koronakaranteeniin, ei kilpaile Levin maailmancupissa viikonloppuna

Ruotsin alppihiihtomaajoukkue joutui Kittilässä koronakaranteeniin, koska yhdellä joukkueen johtohenkilöistä paljastui maahantulotarkastuksessa koronavirustartunta. Ruotsalaisten karanteenista kertoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT .

Päätös tarkoittaa, etteivät ruotsalaiset kilpaile Levin maailmancupissa viikonloppuna.

– Suomen viranomaiset ovat päättäneet karanteenista, kertoi Ruotsin alppijoukkueen johtaja Tommy Eliasson SVT:lle.

Aiemmin torstaina ruotsalaiset arvelivat, että naisten maajoukkuevalmentajan Christian Thoman positiivinen testitulos ei vaarantaisi Ruotsin joukkueen osallistumista kisoihin.

Ruotsalaiset yrittävät nyt löytää keinon, jolla joukkueen urheilijat ja muu henkilöstö pääsevät Leviltä kotiin. Naisten pujottelun maailmancupin avausviikonlopun kisapäivät ovat lauantai ja sunnuntai.

Toistaiseksi yksi ruotsalaistartunta on ainoa julkistettu koronatapaus Levillä. Keskiviikkona 180 henkilöä saapui Kittilään suoralla lennolla Zürichistä, ja heidän koronatestinsä olivat negatiivisia. Mukana oli urheilijoita ja huoltoryhmien jäseniä. Heille tehtiin pikatestit Kittilän lentokentällä.