Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Petra Vlhova nimesi Levin voittoporonsa Pepiksi – vaikeita aikoja elänyt Mikaela Shiffrin ylpeä kakkossijastaan

Alppihiihtäjä Petra Vlhova luonnehti laskujaan Levin maailmancupin pujottelussa hyviksi, mutta täydellisiä ne eivät hänen mukaansa olleet.

Joka tapauksessa ne toivat voiton slovakialaisella Vlhovalle. Toiseksi Levillä kiiruhti yhdysvaltalaistähti Mikaela Shiffrin, joka palasi kisoihin pitkältä tauolta.

Shiffrin hävisi Vlhovalle 0,18 sekuntia. Kolmanneksi laski Itävallan Katharina Liensberger. Kärkikolmikko oli sama jo avauskierroksen jälkeen. Toisen kierroksen aikana alkoi sataa lunta ja tuulla, mikä hankaloitti laskemista.

Levin voittaja saa perinteisesti palkinnoksi poron.

– Annan porolle nimeksi Pepi henkisen valmentajani Petran lempinimen mukaan, Vlhova sanoi.

Ykkössija oli hänelle uran toinen Levillä. Ensimmäisen poronsa hän nimesi Igoriksi.

Shiffrinin kilpailutauko kesti 300 päivää. Kaksinkertaisen olympiavoittajan vuosi on ollut vaikea, sillä hänen isänsä kuoli alkuvuodesta. Paluu kisarinteisiin siirtyi koronan ja tänä syksynä selkävaivan vuoksi.

– Tauon aikana oli kiireistä, surullista, stressaavaa eikä niin paljoa treeniä. Minun on vaikea edes ymmärtää, että olen kilpailemassa ja palkintopallilla. En ole koskaan iloinnut kakkossijasta yhtä paljon kuin nyt, Shiffrin sanoi.

Pohjolaisen vahva lasku päättyi pettymykseen

Suomalaisten urakka päättyi avauskierrokseen. Riikka Honkanen oli 43:s, Julia Toiviainen 50:s ja Kia-Emilia Hakala 52:s.

Rosa Pohjolainen, 17, oli mainiossa vauhdissa ja matkalla kakkoskierrokselle, mutta hänen kisansa päättyi keskeytykseen lähellä maalilinjaa.

– Mieluummin laskee vaikka ulos kuin lähtee varmistelemaan. Ei näissä kekkereissä aleta varmistella. Lopussa jalat olivat aika väsyneet, ja kun lasketaan täysillä, järki ei ole aina mukana. Huomenna on uusi mahdollisuus. Kunnon tykitystä huomiselle, Pohjolainen sanoi.

Levillä kilpaillaan naisten pujottelucupissa myös sunnuntaina.

– Alku sujui yllättävän hyvin. Perusvarmaa laskemista. Jyrkällä tuli vähän huonompia käännöksiä, ja loppu meni plörinäksi, Pohjolainen sanoi.

Honkanen jäi avauskierroksella kärjestä 3,14, Toiviainen 4,02 ja Hakala 4,15 sekuntia.

– Yläosa meni ihan hyvin. Oli mahtavaa kuulla laskiessa yleisön kannustus, Honkanen sanoi.

Suomalaisten mukaan rata oli hyvässä kunnossa, vaikka he laskivat avauskierroksen loppupäässä.

– Olosuhteet olivat erittäin hyvät, ja kaikki olisi ollut mahdollista. Perustekemistä oli, mutta valitettavasti näissä karkeloissa sillä ei pääse vielä kauhean pitkälle. Se oli tasaisen hidas lasku, Toiviainen kertasi.