Järvenpään tiukempi koronarajoituslinjaus hämmentää urheilu- ja liikuntaväkeä

Järvenpään tekemä linjaus liittyen juniorien joukkueharjoitteluun on aiheuttanut hämmennystä. Arkisto / Anton Soinne
Heikki Löfman

Heikki Löfman

Pahentunut koronapandemiatilanne vaikuttaa Keski-Uudellamaalla myös liikuntaan ja urheiluun.

Järvenpää tiedottaa, että jäähallin, liikuntahallin ja Piirosen liikuntahallien toiminta suljetaan pääosin, muutamia ylemmän tason ottelutapahtumia lukuun ottamatta.

Samalla kaupunki tiedottaa, että Haukkojen (toim.huom. kuten myös Järvenpäässä pelaavien KJT Haukkojen) joukkueiden ohjattu taitoharjoittelu ilman kontakteja on mahdollista Järvenpään jäähallissa vain alle 20 hengen ryhmissä. Samoin taitoluistelijoiden harjoittelu alle 20 henkilön ryhmissä on kaupungin mukaan mahdollista.

Edellä mainittu linjaus on Keski-Uusimaan saamien tietojen mukaan aiheuttanut hämmennystä seuroissa, sillä Järvenpään tekemä linjaus koskien juniorien joukkueharjoittelua on tiukempi kuin naapurikunnissa.

Esimerkiksi KJT Hockey tiedotti jäsenistölleen sunnuntaina, että seuran juniorijoukkueiden toiminta U20-ikäluokasta nuorimpiin junioreihin jatkuu Keravalla ja Tuusulassa nykyisellä "normaalilla" tavalla, eli toimihenkilöillä ja yli 15-vuotiailla pelaajilla on jäähalleilla kasvomaskivelvoite, mutta ryhmät voivat harjoitella kokonaisina eli myös yli 20 hengen ryhmissä.

Oman kommervenkkinsä Haukkojen toimintaan aiheuttaa sekin, että seuran joukkueita harjoittelee myös Kellokosken jäähallissa Tuusulassa. Pöydällä oli Keski-Uusimaan tietojen mukaan myös vaihtoehto, että Järvenpään jäähalli olisi suljettu kokonaan kolmen viikon ajaksi.

Järvenpääläisseurat ovatkin kontaktoineet kaupunkia saadakseen selkeämmät ohjeet toimintansa jatkolle.

Järvenpään kaupungin oma liikuntaryhmätoiminta keskeytetään tiedotteen mukaan kaikissa liikuntapaikoissa. Myös uimahallin kuntosali suljetaan, mutta muuten uimahalli jatkaa toimintaansa jo voimassa olleiden rajoitusten mukaisesti.

Tuusulassa kaikki yli 20-vuotiaiden joukkue-, ryhmä- ja kontaktilajiharrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi 23.11.–13.12.

Kunnan hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään maanantaina 23.11. ja keskeytys päättyy tällä tietoa sunnuntaina 13.12.

Keravalla yli 20 hengen yleisötilaisuudet sisätiloissa kielletään, samoin kuin yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta. Kerava tiedottaa, että varatuista salivuoroista ei laskuteta siltä ajalta, kun rajoitukset ovat voimassa eli 13.12. asti. Seuroja on kaupungin mukaan tiedotettu asiasta.

Uimahallin kävijämäärä rajoitetaan Keravalla puoleen ja puolet pukukaapeista suljetaan.

Yleisöluisteluvuorot perutaan sekä Järvenpäässä, Keravalla että Tuusulassa.

KJT Hockey siis tiedotti jäsenistöään sunnuntaina. Seura kertoo, että 13.12. asti kaikki ottelut seuran käyttämissä jäähalleissa Tuusulassa ja Keravalla pelataan ilman yleisöä.

Samalla seura kertoi, että kaikki keskiuusmaalaisjoukkueita koskevat jääkiekon 2.–4. divisioonien ottelut aikaväliltä 23.11.–13.12. siirretään myöhäisempään ajankohtaan. Kyseessä olevien joukkueiden joukkueharjoittelu keskeytyy seuratiedotteen mukaan 13.12. saakka.

Myös kaikki miesten ja naisten etelän alueen jääkiekon harrastesarjaottelut siirretään tai perutaan ja joukkueiden harjoittelu keskeytyy. U22-ikäluokan ylemmän sarjan ottelut perutaan, eikä niitä siirretä sarjan päättymisen vuoksi.

Kaikki muu sarja- ja harjoitustoiminta U20-ikäluokasta nuorimpiin junioreihin jatkuu nykyisellään, eli toimihenkilöillä ja yli 15-vuotiailla pelaajilla on jäähalleilla kasvomaskivelvoite.

Kaikkien ikäluokkien ottelu- ja harjoitustapahtumat viedään läpi ilman yleisöä.

Keski-Uudellamaalla tehdyt päätökset pohjautuvat Etelä-Suomen aluehallintoviraston perjantaiseen päätökseen kieltää kaikki sisätiloissa järjestettävät yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ajalla 23.11.–13.12.

Kieltämällä kokonaan yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa kolmen viikon ajaksi pyritään välttämään tarve tiukemmille ja laajamittaisemmille rajoituksille.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut