Petäjä-Sirén paransi EM-vesillä – jättiaallot huuhtoivat suomalaisia laudoilta

Tuuli Petäjä-Siren on jo valittu Tokion olympialaisiin. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Jättimäinen aallokko yllätti suomalaiset purjelautailijat RS:X-luokan toisena kisapäivänä Portugalissa. Tuuli Petäjä-Sirén kertoi kirjaimellisesti huuhtoutuneensa päivän avauslähdössä porukan hännille, kun päälle murtunut aalto pudotti hänet laudalta Vilamouran kovissa tuulissa.

– Onnistuin kuitenkin nousemaan ihan hyville sijoille, kun iso saderintama ja kova tuuli iskivät rata-alueelle, ja muut vuorostaan uivat, Petäjä-Sirén viestitti STT:lle.

Hän oli keskiviikon starteissa 12:s, 14:s ja 16:s. Tokion olympialaisiin jo valittu Petäjä-Sirén on kahden kisapäivän jälkeen 17. sijalla ja tavoittelee nousua kymmenen parhaan joukkoon.

– Aika paljon kohellusta mahtui tähän päivään. En ole saanut treeneissä näkynyttä hyvää virettä kisaradalle, mutta onneksi yli puolet kisaviikosta on vielä jäljellä.

Lauantaina päättyvissä EM-kisoissa kilpailee neljä suomalaista, joista valtaosa harjoitteli Vilamourassa neljä viikkoa ennen EM-kisoja. Keskiviikon olot olivat poikkeukselliset, sillä isojen aaltojen lisäksi vaativuutta nostivat sade ja 8–15 metriä sekunnissa puhaltanut tuuli. Naisten kisassa 29. sijalla jatkava Aleksandra Blinnikka myönsi, että olot olivat "extreme".

– Tuli uitua aika paljon. Tämmöistä tämä välillä on, ei sille voi mitään. Enemmän vaan treeniä isossa aallokossa, Blinnikka sanoi.

Miesten EM-kisassa Jakob Eklund on sijalla 40 ja Filip Store sijalla 41. Mukana on 43 miestä.

– Tämä on tasoni kovalla kelillä. Ei jää mitään jossiteltavaa, Eklund myönsi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut