Moni laji reagoi nopeasti uusiin rajoituksiin

Moni urheilupaikka on sulkemassa ovensa. Keravalla 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien liikuntaharrastustoiminta ulkoliikuntapaikoilla jatkuu aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Arkisto / Oskari Lehto
Heikki Löfman

Heikki Löfman

Useampi laji tiedotti uusista koronarajoituksista perjantaina.

Salibandyssa kaikki liiton alaiset ottelut keskeytetään lauantaista 28.11. lähtien Helsingin ja Uudenmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Päätös ei koske miesten ja naisten F-liigaa ja miesten Divaria. Tauko on voimassa vuoden loppuun asti.

Myös kaikki harjoittelu aikuisten sekä lasten ja nuorten osalta sisätiloissa suositellaan keskeytettäväksi heti Helsingin ja Uudenmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Keskeytys on voimassa Etelä-Suomen aluehallintoviraston suosituksen mukaisesti 18.12. asti.

Juniorien valtakunnallisten sarjojen ja miesten Suomisarjan otteluita ei pelata enää tänä viikonloppuna (28.–29.11.), jos toinen tai molemmat joukkueista ovat Helsingin ja Uudenmaan tai Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilta. Muiden alueiden osalta Salibandyliitolta on luvassa lisää linjauksia viimeistään maanantaina.

Jääkiekkoliiton koronaryhmä on päättänyt, että niissä sarjoissa, jotka päättyvät ennen joulutaukoa, perutaan kaikki ottelut, joissa osapuolena on HUS:n alueella toimiva seura. Sarjoissa, jotka jatkuvat koko kauden, syyskauden loput ottelut siirretään kevätkaudelle. Päätös ei koske miesten Mestistä eikä naisten Liigaa.

Koripallossa eteläisen alueen nuorten sarjatoiminta keskeytetään välittömästi. Eteläisen alueen joukkueet eivät osallistu myöskään muiden alueiden sarjatoimintaan. Kilpailutoiminta on keskeytyksissä 31.12. asti.

Koripalloliitto tiedottaa, että eteläisen alueen ja Päijät-Hämeen alueen joukkueet lopettavat myös nuorten SM-sarjojen ja SM-karsintojen sekä 1. divisioonien sarjojen pelaamisen välittömästi, eivätkä siis pelaa koti- tai vierasotteluita ainakaan ennen vuodenvaihdetta.

Koripalloliiton tiedote kertoo myös, että Olympiakomitea ja eri lajiliitot ovat päättäneet, että lasten ja nuorten harjoittelu sisätiloissa keskeytetään Uudellamaalla. Koronaviruksen leviämisalueilla aikuisten harrastustoimintaan liittyvä harjoittelu sisätiloissa keskeytetään siksi ajaksi, kun sairaanhoitopiiri on leviämisvaiheessa. Tämän jälkeen seurat tiedottavat jäseniään harjoittelun jatkamisesta määräysten mukaisesti.

Eteläisellä alueella kaikki alueelliset futsalsarjat ovat tauolla 20.12. asti ja ottelujen pelaaminen suositeltiin lopetettavaksi jo perjantaina 27.11. Peruutusten vaikutuksista tiedotetaan joukkueita 7.12. alkavalla viikolla.

Futsalin P17- ja P19-ikäluokkien liigoissa eteläisen alueen joukkueiden pelit perutaan 20.12. saakka ja siirretään myöhäisempään ajankohtaan. Valtakunnalliset futsalsarjat eli Futsal-liigat ja Ykköset pelataan suunnitellusti ottaen huomioon mahdolliset alueelliset rajoitukset muun muassa yleisömäärän suhteen.

Tietoja rajoitusten vaikutuksista paikallisiin liikuntatiloihin ja -vuoroihin löydät täältä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut