Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osa yksityisistä liikunta- ja urheilupaikoista pitämässä oviaan auki: "Hirveä tilanne – sanot yhtä tai toista, niin turpaan tulee"

Tuoreet koronarajoitukset vaikuttavat vahvasti liikunta- ja urheilupaikkojen aukioloon myös Keski-Uudellamaalla.

Kuntien ja kaupunkien kokonaan omistamat ja hallinnoimat sisäliikuntatilat on käytännössä suljettu urheilulta pois lukien koululiikunta. Rajoituksilla on vaikutuksia myös ulkoliikuntapaikkoihin.

Rajoitukset ovat koskettaneet myös lukuisia yksityisomisteisia liikunta- ja urheilutiloja. Monet toimijat ovat sulkeneet ovensa kokonaan määräajaksi, mutta osa aikoo pitää ovensa auki poikkeusaikanakin.

Järvenpäässä sekä monitoimihalli että Jampan jalkapallohalli pitävät ovensa auki.

– Halliyhtiöiden hallitukset olivat päätöksistä yksimielisiä, ja kausivuorojen laskuttaminen jatkuu normaalisti. Laskutuksen pois jättäminen vaikkapa vain kuukaudeksi johtaisi todennäköisesti yhtiöiden kaatumiseen. Ovet ovat siis auki, mutta toki käyttäjät ja heidän taustayhteisönsä päättävät, käyttävätkö he vuorojaan, sanoo molempien halliyhtiöiden toimitusjohtajana operoiva Jari Kurittu.

Kurittu kertoo, että Järvenpään Palloseura on pääosakas molemmissa halleissa. Monitoimihallin muita omistajia ja käyttäjiä ovat Kellokosken Alku ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilu. Pienemmän hallin eli Jampan jalkapallohallin omistajia ovat JäPSin lisäksi KelA ja Järvenpään kaupunki.

Kurittu sanoo tilanteen olevan hänelle hankala henkilökohtaisestikin, sillä hän toimii myös Järvenpään Palloseuran toiminnanjohtajana.

Toisaalla painaa huoli halliyhtiöiden toiminnasta, toisaalla puntarissa ovat seurayhteisön toiveet ja linjaukset.

– Hirveä tilanne. Sanot yhtä tai toista, niin joltain suunnalta tulee turpaan.

Keravalla KJT Ice Sports Arena Oy:n vuokrasopimuksella hallinnoima niin sanottu kakkosjäähalli pitää ovensa auki.

– Rajaamme hallissa samaan aikaan olevien ihmisten määrän maksimissaan kahdeksaan. KJT Hockeyn joukkueiden toiminta on kokonaan tauolla – tai tarkemmin: KJT ei järjestä nyt mitään toimintaa, ei esimerkiksi taitojäitä. Hallin ovet ovat auki siis vain mahdollisille yksityiskäyttäjille, kertoo KJT Hockey ry:n hallituksen puheenjohtaja Janne Mellin.

KJT Hockey ry on KJT Ice Sports Arena Oy:n ainoa osakas.

KJT Hockeyn urheilutoimen työntekijät tulevat viikonlopun aikana suunnittelemaan mahdollista muuta joukkuetoimintaa lähiviikoille. He kontaktoivat joukkueiden vastuuvalmentajat maanantaina.

Joukkueiden talouteen liittyviä asioita on määrä käsitellä ensi viikolla pidettävässä KJT Hockey ry:n hallituksen kokouksessa.

Salibandyn puolella Blackbirds ilmoitti laittavansa joukkuetoiminnan tauolle. Seuralla on paljon vuoroja Keravan Saviolla sijaitsevan Klondyke-talon kahdella kentällä.

Seura pahoittelee jäsentiedotteessaan, ettei pysty katkaisemaan Klondyken vuorojen laskuttamista joukkueiltaan.

– Pyrimme vuokranantajan kanssa nyt neuvottelemaan mahdollisista vuokranalennuksista, kertoo Blackbirdsin toiminnanjohtaja Erkki Enström Keski-Uusimaalle.

BBU:n vuokranantajana Klondykella on Nordic Tower East Holding Oy.