Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammela teki Liigan kärkeen kivunneelle Lukolle kolme maalia, Lehtinen piti nollan – "Vauhti oli välillä valtava"

Rauman Lukko oli Liigassa varsinkin toisessa erässä ajoittain hätää kärsimässä aktiivisesti luistelleen ja aggressiivisesti kiinni käyneen HIFK:n kanssa. Kaikki kolme liigapistettä jäivät kuitenkin kotiin maalein 4–0 Lukon pistettyä niin sanotusti ison vaihteen päälle.

Kautta linjan onnistuneen kotijoukkueen isot yksittäiset sankarit olivat kolme maalia tehnyt Jonne Tammela ja ensimmäisen nollansa tällä kaudella pitänyt maalivahti Lassi Lehtinen.

Ottelun ensimmäinen erä oli hienokseltaan kotijoukkueen ja toinenkin alkoi Lukon tahdissa Tammelan onnistuessa alivoimalla reilun kahden peliminuutin jälkeen. Kokonaisuudessaan toinen erä oli kuitenkin HIFK:n, mistä kertovat maalivahtien torjunnatkin. Rauhallisesti pelannut Lehtinen joutui venymään kiekon eteen 12 kertaa, kun Frans Tuohimaa kaukalon toisessa päässä selvisi kolmella torjunnalla.

Ratkaisu toisen erän alussa

Ratkaisu nähtiin käytännössä toisen erän alussa Lukon iskiessä reiluun kahteen minuuttiin kaksi kiekkoa ohi Tuohimaan. Pelikello näytti aikaa 43.53 siihen asti lähinnä jäähyilyssä kunnostautuneen Roni Seväsen heiluttaessa verkkoa, ja vain 69 sekuntia myöhemmin asialla oli toistamiseen Tammela. 23-vuotias hyökkääjä varmisti hattutemppunsa sijoittamalla kiekon tyhjään verkkoon.

– Se oli yksi kauden kovimmista vaateista jäällä. Vauhti oli välillä valtava, mutta joukkue kesti. Erityisen ylpeä olen siitä, että joukkue kokosi itsensä toisen erän vaikeuksien jälkeen, Lukon päävalmentaja Pekka Virta tiivisti.

– Tasainen ja tasokas jääkiekkopeli, jossa me parannettiin toiseen erään. Lukon tehominuutti tappoi jännitteen pelistä. Se pitää toki muistaa, että vastassa oli huippukuntoinen Lukko, seitsemän ottelun mittaisen pisteputkensa katkaisseen HIFK:n käskijä Jarno Pikkarainen sanaili.