Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Granerud esti Saksan juhlat – Norja otti kolmannen peräkkäisen mestaruuden lentomäen MM-kisojen joukkuekilpailussa, saksalaiset näkivät jo kultaisia unelmia

Lentomäen MM-kisojen joukkuekilpailu päättyi dramaattisesti viimeisellä hypyllä Norjan mestaruuteen. Norjan Halvor Egner Granerud täräytti hyppynsä toiseksi viimeisenä kilpailijana 234,5 metriin, eikä henkilökohtaisen kilpailun voittanut Saksan Karl Geiger kyennyt vastaamaan kuin 224,5 metrin ilmalennolla.

Norja nousi takaa-ajoasemasta kolmanteen peräkkäiseen mestaruuteen, ja ensimmäistä lentomäen MM-kisojen joukkuemestaruutta tavoitellut Saksa tipahti hopealle. Puola sijoittui kolmanneksi.

Norjan joukkueessa kilpailivat Daniel Andre Tande, Johann Andre Forfang, Robert Johansson ja Granerud.

Suomen joukkue Niko Kytösaho, Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen ja Antti Aalto oli kahdeksas.

Kytösaho kohensi kilpailussa lentomäen pituusennätystään kahdesti 192 ja 205 metrin hypyillä. Henkilökohtaisessa kilpailussa 16:nneksi sijoittunut Aalto jäi alle 200 metriin 183,5 ja 194,5 metrin hypyillä.

– Kokonaisuudessa ei ollut hurraamista, mutta Niko oli päivän suomalainen valopilkku, päävalmentaja Janne Väätäinen totesi.

– Ja nykytilanteessa pitää repiä kaikki positiivinen irti joka tilanteessa.

Kytösaho pääsee Aallon kanssa Engelbergiin

Hypyillään Kytösaho varmisti, että hän jatkaa Aallon kanssa kilpailukiertuetta Engelbergin maailmancupissa ensi viikonloppuna. Muu joukkue palaa kakkosvalmentaja Lauri Hakolan johdolla Suomeen ja osallistuu viikonloppuna Rukalla Continental cupiin.

Kytösaho ja Aalto viettävät Väätäisen kanssa alkuviikon Planicassa, missä he pääsevät tiistaina ja keskiviikkona harjoittelemaan suurmäessä. Torstai on matkapäivä Sloveniasta Sveitsiin.

Väätäinen päätti jo ennen MM-kisoja, että joukkueesta korkeintaan kaksi hyppääjää kilpailee Engelbergissä. Kakkostason kilpailu Rukalla sopii paremmin hyppääjille, joilla on tekniikkaongelmia.

– Ei ole järkevä jatkaa turpaanottamista viikonlopusta toiseen, Väätäinen viittasi maailmancupin suurempaan karsiutumisuhkaan.