Johaugille vapautus kysymyksiä herättäneestä sponsoriyhteistyöstä

Johaugin ja Huawein yhteistyö ehti nostattaa arvostelua, sillä lehtitietojen mukaan Huawei kehittää uiguurien tunnistusteknologiaa Kiinan hallinnolle. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT–NTB

Norjalaisen maastohiihtotähti Therese Johaugin yhteistyö kiinalaisen teknologiajätti Huawein kanssa päättyy, yhtiö kertoi torstaina Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Johaugin yhteistyö Huawein kanssa on nostanut arvostelua, sillä Washington Post kertoi taannoin, että Huawei kehittää vähemmistöryhmä uiguurien tunnistusteknologiaa Kiinan hallinnolle. Huawei kiistää asian.

– Huawei pahoittelee, että se on päättänyt irrottaa Therese Johaugin yhteistyösopimuksesta. Tarkoituksena on antaa hänen keskittää kaikki energiansa päätavoitteeseensa eli pysymään maailman parhaana hiihtäjänä, Huawei tiedotti NRK:lle.

Johaugin manageri Jörn Ernst kertoi NRK:lle arvostavansa yhtiön päätöstä.

– Arvostamme kovasti sitä, että Huawei vastuullisesti vapauttaa Theresen sopimuksesta, jotta hän voi keskittyä urheiluun täysillä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut